< İsviçre’de Enternasyonal Dayanışma

İsviçreli, Katalonyalı, Latin Amerikalı, Tamilli, Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci-demokrat parti ve örgütlerin yer aldığı ve TKEP/ Leninist’in de içinde bulunduğu Enternasyonal Dayanışma Komitesi’nin günler öncesinden hazırlıklarına başladığı Dayanışma Eylemi, 14 Aralık günü İsviçre’nin Basel Kantonu’nda gerçekleşti.

Kürdistan, Şili, İran, Irak, Katalonya, Haiti, Fransa, Lübnan, Mısır, Cezayir, Brezilya, Kolombiya ve bir çok ülkede devam eden eylemlere dikkat çekme ve onlarla dayanışma amaçlı yapılan eylem, kitlenin Messe Platza’da buluşmasıyla başlayan eylem, şehir merkezinden Theaterplatz’a kadar devam eden yürüyüşle bitirildi.

Yürüyüş sırasında kitle, insanların yoğun olduğu meydanlarda bir süre bekleyerek atılan sloganlar, yapılan açıklamalarla eylemin amacı anlatıldı. Emperyalist kapitalist sisteme karşı mücadele edilmeden, çürümüş sistemin değiştirilmeden bu baskı, işgal ve katliamların önüne geçilemeyeceği vurgulanarak, dünya emekçi hakları devam eden eylemleri desteklemeye ve daha ileri taşımaya davet edildi.

Almanca yapılan açıklamalarda İsviçre devletinin de bu işgal, katliam, baskılar karşışında göründügü gibi tarafsız olmadığı, Credit Suisse gibi İsviçre bankaları aracılığı ile silahlanma projelerine destek verdiği, dolayısıyla bu baskıları, katliamları, faşist saldırıları ve devletleri destekledigi vurgulandı.

Yürüyüş sırasında sık sık farklı dillerde "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Örgütlü Bir Halkı Hiç Bir Kuvvet Yenemez”, “Jin Jiyan Azadi”, “Sri Lanka’da Suriye’de Sizin Silahlarınız Ve Paralarınızla Halklar Katlediliyor" sloganları atıldı.

Basel polisinin yoğun güvenlik önlemi alması ve ırkçı gazetelerin öncesinde yapmış olduğu olumsuz haberlere rağmen bu, insanların eyleme katılımını ve coşkusunu etkilemedi.

Basel’den Leninistler