Yunanistan’ın Lesbos (Midilli), Chios (Sakız Adası) ve Samos (Sisam) adalarında yeni göçmen kamplarına 25 Şubat günü genel grev vardı. Grev, ertesi gün de devam etti.

Bu adalarda kampların kapasitesi 6.200 kişilik, ancak 38 binden fazla göçmen kötü koşullar altında yaşıyor.

İşçiler ve yerel topluluklar, adalarda yeni Mülteci Toplama kampları oluşturulmasını protesto ediyor. Yerel hükümet, Yunan hükümetin yeni kampların inşasına ilişkin projesini reddederek, 24 saatlik grev çağrısı yapmıştı. Adalarda bugün de grev çağrısı var.

Lesbos’da protestocular, yeni yapılmak istenen 7 bin kişilik bir kamp inşaatı yakınında protesto eylemi yaptı ve polisle çatıştı. Polis gaz bombaları ile saldırırken, halk da taşlarla karşılık verdi.

PAME sendikası bir açıklama yaparak, Mültecilerle ilgili Türkiye-AB anlaşmalarının Yunan hükümetleri tarafından uygulanması göçmen mülteciler ve adalılar için yaşamı dayanılmaz hale getirdiğini söyleyerek, “PAME ve tüm üye örgütleri, Yunanlıların ve göçmenlerin çıkarlarını hayatlarını sakatlayan politikalardan savunmaya odaklanan tüm üye örgütler, AB-hükümet planları iptal edilene kadar savaşmaya devam edecekler” dedi.

Ülkeden salıverilmesi gereken binlerce mültecinin ülkeden salıverilmesi talebini kabul etmeyen hükümetin adalara "işgal ordusu gibi” çevik kuvvet yığmasını protesto eden PAME, “Sendikalar, işçiler ve halk onlara karşı duracak. Adalardaki örgütlü eylemleriyle gösterdiği kararlılık, halkın baskı ve sindirmeye karşı gerçek kalkan olabilir” diyerek hükümetlerin planlarına izin vermeyeceklerini söyledi.