< < İsrail Siyonizminin Çirkef Suratı

Eskiden bu suratı şimdi çoktan çürümüş olan Ariel Şaron’un yüzünde görebilirdiniz. Şimdilerde Benjamin Netenyahu’nun yüzünde görebilirsiniz; ama özellikle Beyrut’taki patlama ile ilgili açıklama yapan İsrail’deki sağcı parti Zehut’un başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin’in yüzünde görürsünüz.

Korkunç patlamada 150’ye yakın insan ölmüş, çoğu ağır olmak üzre 5 bine yakın insan yaralanmış, yüzlerce insan kaybolmuş, bu alçak çıkmış adeta sevinçten sarhoş olmuşçasına açıklama yapıyor: “Sevgililer Günü (İbrani takviminde 4-5 Ağustos Sevgililer Günü imiş) onuruna Beyrut Limanı’nda muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik. Bu cehennemin bize roket olarak düşeceğini biliyor muydun?” diyor.

Feiglin, “sevgililer günü onuruna bu harika kutlamayı düzenleyen gerçek kahramanlara teşekkür” etmeyi de ihmal etmiyor!

İnsanlar sokaklarda yakınlarını arıyor, bu alçak “kutlama”dan bahsediyor! Ama aynı zamanda kendini de ele veriyor...Demek ki, yapanları ya da yaptıranları biliyor (ki, ihmalden olmama olasılığı yüksek) ve “tanırım iyi çocuklardır” diyor!

İsrail Siyonizmi yıllardır Nazi faşizminin Yahudi halkına yaptıklarına taş çıkartırcasına Filistin Halkı’nı katlediyor. Yetmiyor, bir de zil takıp oynuyor. Büyük komünist şairimiz Nazım Hikmet’in dediği gibi: “..henüz bitmedi sefaletin ziyafeti/ bitecek fakat”.