< < Lübnan’da “İntikam” ve “Kıyamet Günü”

Lübnan’da hükümet karşıtı eylemler sürüyor. 8 Ağustos'ta Beyrut'ta binlerce Lübnanlı, ölümcül patlamalardan sorumlu olmakla suçladıkları hükümetlerinin istifası için eylemde idi.

“İntikam” sloganları atan halkın parlamentoya ilerlemesini polis engelledi. Eylemlerin geleneksel merkez üssü olan Place des Martyrs'e "Kıyamet Günü" sloganlarıyla gelen kitle tahta giyotinler ve ilmekli ipler getirdi meydana.

Dışişleri Bakanlığına giren halkla polis arasında çatışmalar yaşandı; polis eylemcilere gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Emekli memurların önderliğindeki eylemciler Dışişleri Bakanlığı karargahını "Devrimin karargahı" ilan ederek bastılar. Halk, Fransa yönetiminden de George İbrahim Abdallah'ın serbest bırakılmasını talep etti.

Bir grup Bankalar Birliği binasını ateşe verirken, Dişişleri’nin ardından Ekonomi Bakanlığı binasını da işgal etti. Hemen ardından sıra İletişim Bakanlığı binasına geldi... Kısa süre sonra da Ordu Beyrut sokaklarına indi...

Lübnanlılar için, 4 Ağustos'taki çifte patlama büyük bir felakete neden oldu ve bardağı taşıran son damla idi.İnsanlar ülkeyi terk edememekten, bankalardan paralarını çekememekten, açlık çekmekten şikayetçi; 2 milyondan fazla işsiz var... Ve son patlamanın ardından yaklaşık 300.000 kişi evsiz kaldı. Şartlar düzelmediği müddetçe Lübnanlıların öfkesinin zaptedilmesi imkansız görünüyor.