Ankara Altındağ Belediyesi işçileri yeni belediye başkanı tarafından işten çıkarmalarını ve ek zamlarının geri alınmasını protesto etmek için belediyede eyleme başladı. Eyleme katılan işçiler 70 arkadaşlarının gece yarısı gelen SMS'lerle işten çıkarıldığını öğrendiğini söyledi. 16 masa başı çalışanı ise "süpürge işçisi" olarak görevlendirildi. İşçiler "hakkımızı alana kadar eylemi sürdüreceğiz" dedi.

Ankara Altındağ Belediyesi işçileri yeni belediye başkanı tarafından işten çıkarmalarını ve ek zamlarının geri alınmasını protesto etmek için iş bırakma eylemine başladı. Eyleme katılan işçiler 70 arkadaşlarının gece yarısı gelen SMS'lerle işten çıkarıldığını öğrendiğini söyledi. 16 masa başı çalışanın ise "süpürge işçisi" olarak görevlendirildiğini İşçiler "hakkımızı alana kadar eylemi sürdüreceğiz" dedi.

Altındağ Belediyesinin AKP'li halef-selef başkanları Asım Balcı ile Veysel Tiryaki arasında henüz devir teslim yapılmadan yeni başkan Tiryaki'nin talimatıyla geçen ay verilen ek zam bu ay geri alındı. Bu durumu protesto eden işçiler işten çıkarıldı, 16 büro çalışanı "süpürge işçisi" yapıldı. Bayram arifesinde işsiz bırakılan işçiler ve destek veren belediye memurları dün gece Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü’nde eyleme başladı. İşçiler, yeni başkan Tiryaki’nin mazbatasını almadan işçi kıyımı yapmasına tepki gösterdi. “Şu an burada bulunuyorsak tamamen mağduriyetten. Muhatap olacak kimse de yok. Sokakta kalmış insan gibiyiz. Sadece hakkımızın peşindeyiz” dedi.

Altındağ Belediyesi işçileri yüzde 30’luk ücret zamlarının yansıtılmadığını, ücretlerinden 8-10 bin lira civarında kesinti olduğunu belirtti. tı. İşçilere, işten çıkartılma gerekçesi ise bildirilmedi. Gece boyunca eylemlerini sürdüren işçiler hiçbir belediye yetkilisinin kendilerini muhatap almadığını belirtti.

İş bırakma eylemi yapmalarının nedenini ve taleplerini belirten bir açıklama da yapan işçiler, sokakların kirli olmasından ve halkının hizmet alamamasından bizler de rahatsız duyuyoruz. Fakat yaşanan bu mağduriyeti yaratan belediye yönetimidir.p>

Ankara emniyeti güvenlik şubesinden amirler işçileri yatıştırmaya ve kalabalığı dağılmaya ikna etmeye çalıştı. Fakat işçiler kararlılıkla eyleme devam ediyor.

Belediye memurlarının da maaşlarında yaklaşık 4 bin TL kayba neden olan Sosyal Denge Tazminatı kesintisini protesto ettikleri ancak de pek çok çalışanın işten çıkarılma korkusu yaşadığı ifade ediliyor.

Altındağ Belediyesi işçileri, Toplu İş Sözleşmesi’nden (TİS) doğan geriye dönük alacaklarının bir yılı aşkın süredir ödenmemesine karşı 13 Mart’ta belediye önünde eylem başlatmıştı. İşçiler hem dönemin AKP’li Belediye Başkanı Asım Balcı’yı hem de HAK İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası’nı protesto etmişti. İşçilerin iki gün süren direnişi sonucunda ücretleri yatırılmıştı. Altındağ Belediyesi işçileri, marttaki eylemlerinin ardından ilk ücretlerini dün aldı. Ancak işçilerin ücretlerine yüzde 30 olarak imzalanan ek protokol zammı yansıtılmadı. Bunun üzerine işçiler, Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü’nde dün akşam eyleme başladı.