< Kazdağları'nda Süren Nöbete İşçilerden Destek...

Kazdağları'nda siyanürle altın aranmasına karşı nöbet sürerken ederken desteğe gelenler de artıyor. Bugün Kazdağları nöbetine işçilerden de destek var. İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi Kazdağları nöbetine desteğe geldi.

ÇANAKKALE - Kazdağları'nda siyanürle altın aranmasına karşı nöbet devam ederken başka illerden de destek ziyaretine gelişler devam ediyor. Bugün işçiler de  doğanın, yaşam alanlarının katledilmesine karşı Kazdağları'ndaydı.

İşçi Temsicileri Konseyi Hazırlık Komitesi'den işçiler de İzmir’den gelerek Kazdağları'nda siyanürle altın aranmasına karşı nöbet eylemi sürdüren kere destek verdi.

İş Temsicileri Konseyi Hazırlık Komitesi'nden işçiler "Nefesimizi Kesenin Nefesini Keseriz" yazılı dövizlerine #Kazdağları #SaldaGölü #Fatsa #Cerattepe #Çamburnu #Hasankeyf #MunzurDağları #KelebekVadisi #EfelerKöyü #YağmurOrmanları #Yaşamakİstiyoruz  hashtagleri ile diğer konulara duyarlılıklarını da dile getirmeleri dikkat çekti.

İşçi Temsicileri Konseyi Hazırlık Komitesi olarak 28 Nisan ve 4 Temmuz’da yaptıkları toplantılarda aldıkları önemli kararlardan birinin de "Toplumun ve doğanın kurtarılması mücadelesinde işçi sınıfının teorik ve pratik olarak öncülüğünü kabul eder" şeklinde olduğunu belirttiler.

Yaşadığımız dünyanın zenginliklerini üretenler olarak, kapitalistlerin işçilerin emeğini sömürmesine karşı nasıl mücadele ediyorsa, doğa katliamına, kadın cinayetlerine, öğrencilerin bilimsel eğitim almasının engellenmesine karşı da mücadele etmesi gerektiğini ve bu nedenle de Kazdağları'ndaki eyleme destek olmaya geldiklerini söylediler.

Çalıştıkları için hafta sonu gelebildilkerini aktaran işçiler, sermayenin her türlü sömürü ve talanına karşı mücadele etmek gerektiğini belirttiler.

#KazDağlarıHepimizin #Heryerkazdagları