< Kocaeli Şehir Hastanesi'nde İş Bırakma Eylemi..

Kocaeli Entegre Şehir Hastanesi şantiyesinde işçiler yemeklerinden böcek çıkması üzerine iş durdurdu. İşçiler sağlıksız yemekler ve koğuşlarda tahtakurusu bulunması nedeniyle bugün iş durdurdu. İnşaat İşçileri Sendikası üyelerinin de aralarında olduğu işçilerin eylemi sonrası yemek ve barınma sorunlarının çözüleceği sözü verilmesi nedeniyle iş bırakma eyleminin sonlandırıldığını duyurdu.

 

KOCAELİ - Türkerler-GAMA Holding ortaklığının yapımını üstlendiği Kocaeli Entegre Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler yemeklerinden böcek çıkması ve tahtakurusu bulunan koğuşlarda yatmak zorunda kalmalarını protesto etmek için iş durdurdular.

Beslenme ve barınma sorunlarının çözülmesi talebiyle şantiye içinde yürüyüş gerçekleştiren işçiler işbaşı yapmayarak şantiyedeki sağlıksız çalışma koşullarını protesto etti.

Ana firmanın Türkerler-Gama ve alt taşeron Orge Elektrik olduğu Kocaeli Entegre Şehir Hastanesi şantiyesinde barınma ve beslenme koşullarının düzeltilmesi talebiyle başlayan iş durdurma eylemi, şirket yetkililerinin işçi temsilcileri ve İnşaat İşçileri Sendikası üyeleriyle görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede işçilerin taleplerin taleplerini yazılı olarak vermesini isteyen şirket yetkilileri sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulacağı sözü verdi.

İşçiler verilen sözler üzerine eylemi sonlandırdı. İnşaat İşçileri Sendikası da işçilerin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda takipte olacaklarını belirtti.