Bugün sabah saatlerinde Dev Tekstil Sendikası Çorlu Temsilciliği basıldı, Çerkezköy ve Çorlu’da gerçekleşen ev baskınlarıyla birlikte yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

Dev Tekstil’in yaptığı açıklamaya göre, gizlilik kararı gerekçesiyle operasyonun nedenini ver gözaltına alınan üyelerinin durumunu öğrenilemedi.

“Bugün sermaye iktidarı içine girdiği çok yönlü krizden çıkabilmek için tüm faturayı işçilerin, emekçilerin üstüne yıkıyor. Kriz bahanesiyle her gün işten atma haberleri, ücretlerden, çalışma koşullarına kadar birçok fabrikadan hak gaspları haberleri alıyoruz. Açıklanan Yeni Ekonomi Programı’ndan (YEP) da anlaşılıyor ki bu saldırılar artarak devam edecek. Ve sermaye iktidarı da bu saldırılarını kolayca hayata geçirmek için önce işçilerin örgütlerine ve öncülerine, beraberinde işçilerin her türlü hak alma eylemine saldıracak, baskısını daha da artıracak ve sindirmeye çalışacaktır. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. Baskıyla, zorbalıkla ne işçi sınıfının haklı ve meşru mücadelesinden bizleri alıkoyabilirsiniz, ne de işçileri bu cehennemde yaşamaya mahkum edebilirsiniz” denilerek yapılan sendikanın açıklamasında “Sermaye devletinin gerçekleştirdiği bu saldırı karşısında boyun eğmeyeceğiz. İşçi ve emekçilere geleceksizliği, yoksulluğu dayatanlara karşı mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” vurgusu yapıldı.

Sendika, açıklamasını “Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” diyerek bitirdi.