< “İşçiler Korkmasınlar Birlik Olsunlar”

Gebze Trelleborg fabrikası işçileri, patronların %23'lük zam teklifini kabul etmeyerek çıktıkları grevin üçüncü gününde. Fabrika önünde “Bu İşyerinde Grev Var” pankartı önünde oturan işçiler yaktıkları soba ile ısınıyor ve çay demliyorlar. Mücadele Birliği okurları ve İTK’lı işçiler de Trelleborg işçilerini yalnız bırakmıyorlar.

Sanayi tipi kauçuk hortum üreten fabrikada 420 kişi çalışıyor ve çoğunlukla ihracat yapıyor. 7,5 saat ayakta tezgahlarda çalışan işçilerin çoğunluğu bel, kas ve ayak ağrılarından şikayetçi. İşçiler ücretlerinin yaşanabilir bir seviyeye gelmesi için mücadele ediyor.

İşçiler sendikanın desteğinin ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini söylüyorlar ve “Tek başına güçsüzüz. Hep beraber olduğumuzda işverene karşı daha güçlü oluruz.

Çalışma şartları olsun ücret zamları olsun, kıdem tazminatları olsun daha güçlü oluruz beraber olduğumuz zaman. Sendikasız insanlar bir şey söylediğinde hemen işten çıkartılıyor. Sendikasız çalışınca işverenin iki dudağı arasında kalıyorsun. Bir şey diyemiyorsunuz ondan sonra da. Mahkemeye verseniz de belli bir zaman geçiyor arasından kolay kolay paranızı da alamıyorsunuz. İs verenin duyarlı olmasını istiyoruz” diyorlar.

Ve işçilere örgütlenme için çağrı yapıyorlar: “Çoğu yerde duyuyoruz sendika getirmek istediği için işçiler işlerinden ediliyor. Korkmasınlar, güçlü olsunlar, birlik olsunlar, beraber olsunlar”.