Metal işçileri, dün çok sayıda fabrikada eylem yaparak, MESS dayatmalarını ve olası grev yasağını kabul etmeyeceklerini söylediler.

Dün eş zamanlı eylem yapan işçiler MESS dayatmasını kabul etmeyecek, olası bir grev yasağını tanımayacaklarını söylediler.

Gebze’de Sarkuysan, Bursa’da Tofaş, Bursa Prysmian, Bosch, Bursa SCM işçileri başta olmak üzere çok sayıda otomotiv ve metal fabrikasında iş bırakan işçiler, kazanılmış haklarının gasp edilmesine, geriye götürülmesine izin vermeyeceklerini haykırdılar. Her vardiyada servislerden inerek sloganlarla fabrikaya yürüdü ve işyerleri önünde bildiri okudular.

Geçtiğimiz yıllarda tüm ülkeyi ve işçi sınıfını sarsan “Metal Fırtına”nın sahipleri “MESS MESS Şaşırma Sabrımızı Taşırma”, “Metal İşçileri Kazanacak”, “Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz!” sloganlarını haykırdılar.

Birleşik Metal-İş, 41 fabrikada binlerce işçiyi kapsayan MESS ile yaptıkları toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadığını ve arabuluculuk aşamasına gelindiğini söyledi. Yapılan açıklamada MESS’in %6,05’lik ücret teklifinin ikramiye dahil edildiğinde net 204 TL olduğu; sözleşmenin 2 yıldan 3 yıla çıkarılmasının istendiği belirtilerek, “MESS’in teklifleri, metal işçilerini daha kötü çalışma ve daha kötü yaşama koşullarına mahkum etmek demektir” dendi.

İzmir’de Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler ise daha ileri eylem kararları alınması gerektiğini söyledi.