< Emekliler Boş Tencerelerde Fatura Yaktı

Tüm Emekliler Sendikası İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde basın açıklaması gerçekleştirerek zamlar karşısında boş tencerelerde faturaları yaktı.

İSTANBUL - Tüm Emekliler Sendikası (Emekli Sen) üyeleri bir çok ilde sokaklara çımarsk eylem yaptı. çıktı. Emekli Sen İstanbul Şubeleri, emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek için Kadıköy Rıhtım'da gerçekleştirdikleri basın açıklamasında zamları, boş tencerelerde faturaları yakarak protesto etti.

Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubeleri adına açıklamayı okuyan Leyla Yılmaz, 2020 yılı bütçe görüşmelerinin gerçekleştiğini hatırlatarak, bugüne kadar hiç bir bütçede emekillere yer verilmediğini ve yok sayıldıklarını söyledi.

İktidarın talimatı doğrultusunda Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) düzmece rakamlar belirlediğine dikkat çeken Yılmaz, katlanılamaz koşullar altında 13 milyon emeklinin iktidar tarafından umursanmadığını belirtti.

'13 Milyon Emekli Bütçede Hesaba Katılmıyor"

Asgari standartların altında çalıştıktan sonra, emekli olunca da sonra açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiklerini vurgulayan Yılmaz, "13 milyon emekli hesaba katılmıyor. Kriz ve savaş politikalarının faturası emeklilere ve emekçilere ödetiliyor. Bu rakamlarla gelin, gerçekten biraz bizim gibi yaşayın. Ürettiğimiz değerden payımıza düşeni, hakkımız olanı istiyoruz" dedi.

Yılmaz, emeklilerin taleplerini şöyle sıraladı:

- En az emekli maaşı yoksulluk sınırının üzerinde olmalıdır.

- Emekliler yılda 4 defa emekli aylıkları tutarında ikramiye ödenmelidir.

- Temel gıda maddeleri ve tüketim harcamalarından alınan KDV kaldırılmalıdır.

- Sağlık için yapılan kesintiler ve katkı paylan kaldırılmalıdır.

- Emekliler ve eşleri için ulaşım ücretsiz. - Elektrik ve doğal gaza yapılan zamlar geri alınmalıdır.

- Emeklilerin toplu sözleşmeli sendika. - İşçi, memur ve Bağ-Kur emekli maaştarı arasındaki eşitsizlik giderilmelidir.

Emekliler, zamlar karşısında maaşlarının eridiğini belirterek boş tencerelerde faturalarını yakarak eylemlerini sonlandırdı.