< "Başkanla Akşam Çayı İşçinin Kanıdır!"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un "Başkanla akşam çayı" etkinliği sırasında 672. gününde "İşimi Geri İstiyorum" eylemi yapan ve gözaltına alınan Güngördü etkinlik süresince gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi'nde sağlık emekçisi olarak çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle KHK ile işten atılan Kenan Güngördü, işe iade davasını kazanmasına rağmen işe başlatılmıyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın döneminde  2018 Nisan ayında işten atılan Güngördü 672 gündür "İşimi Geri İstiyorum" diyerek eylem yapıyor.

Murat Aydın'dan sonra seçilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da mahkeme kararını uygulamıyor. Kenan Güngördü belediye önünde, başkanların katıldığı toplantı ve etkinliklerin yapılacağı yerlere de giderek "İşimi Geri İstiyorum" diyerek eylemlerine devam ediyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un her çarşamba yapmayı planladığı "Başkanla Akşam Çayı" etkinliği bu akşam 19.00'da Yiğitoğlu Kıraathanesi'de yapıldı. Etkinlik öncesi kıraathane önüne gelen Kenan Güngördü "Başkanla Akşam Çayı İşçinin Kanıdır İÇME! İşimi Geri İstiyorum 672. Gün" yazılı döviz açarak Zeytinburnu halkına işten atıldığını, mahkeme kararına rağmen işbaşı yaptırılmadığnı belirterek yaşadığı süreci anlattı.

"Zeytinburnu halkına haksız ve hukuksuz şekilde atanların, mahkeme kararını leyfi şeklide uygulamayanların çayı işçinin alınteridir, işçinin kanıdır içmeyin ve haksızlık ve hukuksuzlukların hesabını sorun" diyen Güngördü başkan Arısoy'un çayını içmeme çağrısı yaptı.

Bir saate yakın Yiğitoğlu Kıraathanesi önünde eylem yapan Güngördü'ye halk ilgi göstererek sorular sordu ve işe iade edilmemesini tepki gösterdi. Bazı çevre sakinleri de yaşadıkları sorunlara değinerek Güngördü'ye destek verdi. Sokaktan araçla geçenler de el sallayarak ve kornaya basarak selamladı.

Etkinlik başlayınca polis Kenan Güngördü'yü gözaltına alarak etkinlik bitinceye kadar iki saat bekletip ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Gözaltından serbest bırakılan Güngördü Arısoy'un "Başkanla akşam çayı" etkinliğinde içilen çay; işçilerin, alınteridir, KHK ile ihraç edilenlerin, işsizlerin, intihar edenlerin kanıdır. Her zaman söylediğimi gözaltı ifadede de söyledim.

Ben, KHK  ihraç edilenlerin, işten atılanların, yoksulların sesiyim, çığlığıyım ve KHK zulmü son bulana kadar bizler işlerimize dönünceye kadar mücadele edeceğiz. Ve tüm KHk'lılara, işsizlere, yoksullara sesleniyorum: Gelin birlikte mücadele edelim. Bu zulme son verelim" dedi.