İSİG Meclisi Facebook Hesabına Erişim Engeli

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİGM) bilgi aktarımları ve paylaşımlar yaptığı Facebook sayfası ikinci defa erişme engellendi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne (İSİGM) ait Facebook sayfası ikinci kez erişime engellendi. Geçtiğimiz hafta da erişim engeli konan sayfaya erişim dün yine engellendi.

Sayfayı kullanan İSİGM gönüllüleri sayfadaki erişim engeli mesajıyla karşılaştı.

Mesajda, “Sayfandaki haberler, haber kaynağından gösterilmiyor. Bunun nedeni sayfandaki hareketlerin Facebook’un ilkelerine aykırı olması olabilir. Bu sınırlama geçicidir. 28 Nisan 2020 Salı, 23.39 itibari ile kaldırılacaktır” ifadesi ile karşılaştı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, iş cinayetleri, iş kazaları, meslek hastalıkları, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri ve halk sağlığına ilişkin bilgileri paylaşıyor.

Bunların Facebook'un hangi ilkelerine aykırı oldu ise tamamen muamma!

İSİG Meclisi’nin ulaştığı Facebook yetkilileri, engellemenin gerekçesi olarak sayfaya yönelik yapılan şikayetleri gösterdi. Sayfası bir hafta öncesinde engellenmiş olan sayfa, bu yasak son bulur bulmaz ikinci kez erişime engellenmiş oldu. 

Susturamazsınız!

İSİG Meclisi, Facebook tarafından yapılan bu engellemeye ilişkin "https://www.facebook.com/isigmeclisi/ sayfamız büyük şirketlerin talebi üzerine 1 hafta daha kısıtlandı. Facebook sayfamız özellikle fabrika işçileri ve Anadolu'dan emekçiler tarafından takip ediliyordu. Bu süreçte https://twitter.com/isigmeclisi ve http://isigmeclisi.org/ adreslerimizden İSİG haberlerini takip edebilirsiniz. İş cinayetlerini, koronavirüsten ölen işçileri ve bu süreçte fabrikalarda yaşanan hak ihlallerini duyurmamızı susturamazsınız.” açıklamasında bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapması gereken fakat yerine getirmediği, iş cinayetleri, iş kazaları, meslek hastalıkları, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri, halk sağlığı konusunda en güvenilir bilgileri derleyerek paylaşıyor.

Bilim insanları, emek ve meslek örgütleri, işçiler ve emekçilerin oluşturduğu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip etmeye ve verilerini paylaşmaya devam ederek engeli aşalım.