< < Belediye Yeni İşe de Engel Oldu

Geçtiğimiz yıl 150'den fazla işçiyi hukuksuzca, keyfi bir şekilde işten atan Üsküdar Belediyesi, işten attığı Ercan Yılmaz'ın yeni bir işte çalışmasına da engel oldu.

İSTANBUL - Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayından itibaren 150'den fazla işçiyi hukuksuzca, hiç bir gerekçe gösterilmeden işten atmıştı.

İşten atılan işçilerden bir kısmıbu hukuksuz ve keyfi durum karşısında 12 hafta boyunca belediye önünde basın açıklaması yaparak, neden işten atıldıklarını sorarak işlerini geri istemişti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve belediye yönetimi ise geçerli bir gerekçe gösteremediği gibi işçileri suçlayan bir takım söylemlerde bulunmuş fakat bu iddialarının da hiçbir doğruluğunu olmadığı ortaya çıkmıştı.

İşçilerin üyesi oldukları Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası ise işçilerin işten atılması üzerine işçilere, hiçbir girişimde bulunmamalarını, sendikanın kendilerini işe aldıracağını söyleyerek bir buçuk ay oyalayarak sonrasında işçilere "Elimizden bir şey gelmez" demişti. Sendikaya güvenerek hukuki işlem de yapmayan işçiler dava açma süresini de geçirmişti.

İşçilerin bir çok devlet yetkilisine çağrılarına ve başvurularına rağmen Üsküdar Belediyesi işçileri işe almamıştı. İşçiler uzun süre işe alınmayı beklerken ciddi maddi sıkıntılar yaşamış, işten atılan bir işçi de intihar etmişti.

Üsküdar Belediyesi yöneticileri, işçileri işten atmakla yetinmeyip şimdi de iş bulan işçinin henüz girdiği işten atılmasına neden oluyor.

Üsküdar Belediyesi haksız şekilde işten attığı Ercan Yılmaz'ın, Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Beylerbeyi Sabancı Lisesi'nde, maske üretim atölyesinde çalışmasını engelledi.

Dün (4 Mayıs) günü atölyede işbaşı yapan Ercan Yılmaz'ı Belediye'den okul atölyesine gelen müdürlerinin görmesi üzerine okul müdürü tarafından 'Daha önce Üsküdar Belediyesi'nde çalışıp işten atılması' gerekçe gösterilerek öğle molası sonrası işten atıldı.

Bu haksız duruma itiraz eden Ercan Yılmaz, "Okul müdürüne yaşadığımız haksız ve hukuksuz işten atılma sürecini anlatarak atölyede ayrıldım" dedi.

Üsküdar Belediyesi'nden hukuksuz ve keyfi şekilde işten atıldıklarını hatırlatan Ercan Yılmaz uzun süre işsiz kaldığı için çok ciddi maddi ve manevi sıkıntılar yaşadığını belirterek "Nihayet bir iş buldum diye sevinirken bir gün bile çalışamadan, ne yazık ki yine Üsküdar Belediyesi yöneticileri işten atılmama neden oldu. Bu haksızlık karşısında susamazdım. Ve okul müdürüne Üsküdar Belediyesi'nden haksız, hukuksuz şekilde işten atıldığımızı ve yaşadıklarımızı aktardıktan sonra okuldan ayrıldım" dedi.

Arda arda yaşanan bu hukuksuzluğun kabul edilemeyeceğini söyleyen Yılmaz "Bu hukuksuzluk karşısında elimizden bir şey de gelmiyor. Ne yapacağımızı bilemez olduk" dedi.

Ercan Yılmaz, yeni işinden de atıldığının haberleştirilmesinden sonra Beylerbeyi Sabancı Lisesi müdür yardımcılarından birinin kendisini bu sabah arayarak "Eğer çalışmak istiyorsa yarın mesai saatinde okulda olmasını" söylediğini belirtti.

Yılmaz "Elbette ki, çalışmak istiyorum. Çok zor günler yaşıyorum. Yarın sabah atölyeye gideceğim umarım olumsuz bir durum olmaz da çalışırım" dedi.