Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Koza Halı'da, dün A.Y. adında bir işçinin koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Bunun üzerine işçileri toplayan fabrika yönetimi, A.Y. ile aynı serviste işe gidip gelen ve yakınında çalışan 15 işçinin karantinaya alınacağını, üretimin ise devam edeceğini duyurmuştu.

İşçilerin tepkisi ve sendikanın çabası üzerine geri adım attı, üretime 14 günlük ara verildi. DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’in açıklaması şu şekilde: “Koza Halı'da dün bir işçide Covid-19 çıkmış, 15 kişi karantinaya alınmış ve buna rağmen fabrika üretime devam kararı almıştı. İşçilerin tepkisi, sendika olarak bizim çabamız, sosyal medyaya ve basına yansımasının da etkisiyle dün gece itibariyle 14 gün üretime ara verildi.”.