< Baldur Süspansiyon İşçilerine Dayanışma Ziyareti

Baldur Süspansiyon'da Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu şubede örgütlenen ve geçtiğimiz hafta işten atılan 3 işçinin mücadelesi sürüyor. Bugün işyeri önüne çadır kuran Baldur Süspansiyon işçilerini Özer Elektrik işçileri ziyaret etti. 

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal'den istifa ederek DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu şubesinde örgütlenen ikisi işyeri temsilcisi 3 işçi geçtiğimiz hafta işten atılmıştı. İşçilerin fabrika önündeki eylemi devam ederken bugün de çadırlarını kurdular.

Baldur Süspansiyon işçilerine, yine Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Özer Elektrik işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu. Özer Elektrik işçileri işe dönme mücadelesinde 100 günü geride bıraktı.

Birlikte mücadeleyi sürdüren işçiler “İşçiler patronların sendikasız, güvencesiz bir cennet hayal ettiğini ifade ederken, "Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımıza dahi tahammül edilmiyor. Gebze bölgesi işçilere en açık saldırıların yaşandığı bir bölge haline geldi. Birlikte mücadele ile tüm saldırıları püskürtebiliriz" dediler.