Chen Solar'da İlk TİS İmzalandı

İstanbul Tuzla’da bulunan Chen Solar'da Birleşik Metal-İş Sendikası ilk toplu sözleşmeyi imzaladı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Tuzla'da bulunan Chen Solar’da ilk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şubesi ilk toplu sözleşmeyi bir açıklamayla duyurdu.

“Yeni örgütlendiğimiz Chen Solar işyerinde üyelerimizin kararlı duruşu ve onayı ile toplu sözleşme anlaşması sağlanmıştır" denildi.

Bu sözleşmeyle birlikte * İlk ücretlerde ilk 6 ay ikramiye ve ücret artışı ortalama %32 artış sağlandı,

* Sosyal haklarda ise geçmişte olmayan, bayram parası, izin parası, yakacak yardımı, devam primi, ramazan erzakı, evlenme yardımı, doğum yardımı, öğrenim yardımı, çocuk parası, ayakkabı parası, gece zammı,

* Tüm mesai ücretlerinde %50 artış, mesai saatlerinde aylık 1 saat sendikal eğitim hakkı,

* 3 Aralık Engelliler Günü ve 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için ücretli izin hakkı kazanıldı.