< “Ben Hakkımı İstiyorum”

Merhaba ben Antep Organize Sanayi de dört sene çalıştıktan sonra Temmuz-Ağustos 2018’de işten ayrıldım. İş yeriyle anlaşma yaptık, eğer kıdem tazminatımın yarısını verirsem kendileri çıkarmış gibi göstereceklerdi. Ben de işsizlik maaşını alabilecektim.

Anlaşmayı yaptık, çıkışımı verdiler ama bana bir de açık senet imzalattılar. Okutturmadılar bile, neye imza attığımızı bilmeden imzaladık. Dediler ki; “ paranın yarısını biz alacağız yarısını sana vereceğiz." Bankadan parayı çektim getirdim 5 bin lirayı verdim, 4.700 de bende kaldı… Ardımdan aradılar, dediler ki; “4 milyarını da öde yoksa senedini vermiyorum.” Ben vermedim… Kendileri çıkarmış gibi göstereceklerdi öyle yapmadılar. Birkaç kişiye daha bunu yaptıklarını biliyorum. Devamsızlıktan çıkış verdiklerini yazmışlar, sigorta da alamıyorum bu yüzden. Uğraştım avukat da bir şey söylemedi. Şu an Adana’dayım çalışmıyorum, işsizlik parası alamıyorum. Evimin kirasını zor ödüyorum. Nasıl yaparız bilemiyorum.

İş yerinde çalışırken çok sık iş kazaları meydana geliyordu. Bizim arkadaşın üç parmağı koptu. Bir geçmiş olsun demediler. Ondan bir hafta sonrada bakımcının parmağı koptu. Mahkemelikler şu anda.

Yemekleri çok kötüydü tatsız tuzsuz yemeklerdi. Bir kişi çıkıp, beğeniyordum diyemez bin kişi içinde. Yemeğin ne kadar kötü olduğunu söylediğimizde; “biz de aynısını yiyoruz” diyorlardı. Yalan! Kendisine dışardan kebap geliyor, tavuk geliyor, et geliyordu. Bizim yediğimizi yemiyorlardı.

Bizim işsizliğimizi verseler, yine kendimizi toplardık. Ailem de yok, bizi tamamen gözden çıkardılar, “Ne yaparsanız yapın” dediler. 31 yaşındayım, evliyim üç çocuğum var. 14-15 yaşından beri çalışıyorum, yine de olmuyor. Ben de hakkımı istiyorum.

 

Adana’dan İşsiz Bir Baba