Öfkeliyiz, kapitalizmin doğaya karşı uyguladığı tavırdan, her gün işten çıkarılan işsiz kalan her bir işçi dostumuza kadar öfkeliyiz. Bu yağmanın, bu dehaklığın sonu gelmemesinden öfkeliyiz.

Yanı başımızda Kürt halkına yapılan katliamlardan Ermeni soykırımına kadar, vahşete tanık olmaktan öfkeliyiz. Toplumsal yozlaşmaya, burjuva ahlakına öfkeliyiz. İşsiz kalıp evimize ekmek götüremediğimizden, öğrenci iken işsiz kalan babamıza, annemize yük olmaktan öfkeliyiz.

Üniversitelerde gelecek kaygısıyla yaşamaktan öfkeliyiz. Bir çiftçi olarak emeğimizin karşılığını alamadığımızdan, fabrikalarda bir robot gibi çalışmaktan, bırak ailemizle zaman geçirebilmeyi çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamadığımızdan öfkeliyiz. Ailemizin geçimini sağlamak için yanı başımızdaki şehirden erzak getirip sattığımızda bize kaçakçı deyip Roboski'de katledildiğimizden öfkeliyiz.

Her gün televizyonlarda politikacıların çıkıp zekamızla dalga geçermiş gibi konuşmalarından, hiç ezilmemelerinden, villalarında yatlarında sefa içinde hayatlarını sürdürürken biz ezilenlerin hayatlarını etkileyecek kararlar vermelerinden öfkeliyiz. Ezilen halkların yurtsever mücadeleleri kadar öfkeliyiz.

Bir Mücadele Birliği Okuru