< Ortak Sorun, Ancak Dayanışma İle Ortadan Kalkar

Biz Sibaş direnişçileri, sesimizi daha uç kesimlere ulaştırmak için İstanbul yollarına düştük. Zor işlerin tek bir kimse tarafından çözüme ulaştırılması pek de kolay değildir. Bu nedenle insan bu işleri yapabilmek için bazen yakınlarından ve çevresindekilerden yardım ister.

Böyle bir durumda olan işçilere her zaman yardım etmek ve onların işlerini kolaylaştırmak gerekmektedir. Empati duygusunun gelişmiş olduğu toplumlarda insanlar, kendilerini karşısındakinin yerine koyarak onun sorununu kendi sorunu gibi kabul eder. Bizim de böyle bir şeye ihtiyacımız var.

Yarın başımıza ne geleceği belli değildir. Birgün bizim de yardıma ihtiyacımız olabilir. Bu nedenle bugün yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım edersek yarın onlar da bizi yalnız bırakmayacaktır. Hele ki bu kişiler işçi ve emekçi kesiminden ise. Dayanışma çok güzel bir davranış örneğidir. Toplum olarak bu kavramın her zaman yüceltilmesi gerekmektedir.

Biz bugün aynı sınıfta olduğumuz Flormar işçi kardeşlerimize ziyârette bulunduk. Çıktığımız bu yolda Cargill ve Flormar'ı ziyaret etmeseydik, bizim için tamamlanmayan bir yolculuk olacaktı. Yaşasın Sınıf Dayanışması.

Ortak sorun, ancak dayanışma ile ortadan kalkar. Onurlu direnişimiz zaferle taçlanana kadar DİRENMEYE devam.

Sibaş-Cargill-Flormar-Efeler Kazanacak

Sibaş İşçisi