< < Gebze'den Anneler; "İnsanlık Bunu Kabul Etmemeli"

Gebze’deki nöbet eylemine 33’üncü kez giden tutsak anneleri, polise tepki göstererek, “Bizler çocuklarımız için buradayız. Kimse bizleri engelleyemez. Çocuklarımız göz göre göre ölüme giderken biz anneler evlerimizde oturamayız” dedi. 

KOCAELİ -Açlık grevinde olan tutukluların aileleri Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemlerinin 33'üncü gününde.

Aileler HDP Gebze İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Ailelere HDP Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ÖHD avukatları ve HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun da katıldı. Araçlarla hapishane önüne hareket eden aileler hapishaneye yakın bir yerde polisler tarafından yine durduruldu.  Araçlarından inen, anneler yürümeye başlayınca yine önleri polis ekipleri tarafından kesildi.

Hapishane önüne gitmelerine izin verilmeyen aileler bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılınca hapishane yakınındaki bir noktada tepki olarak bir süre oturma eylemi yaptı. “Biz çocuklarımız için geldik. Çocuklarımız göz göre göre ölüme giderken biz anneler evlerimizde oturamayız. Kimse bizi engelleyemez. İnsanlık da bu durumu kabul etmemeli” dedi.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından aileler, “Bijî Berxwedana  zindanan”  sloganıyla araçlarına binerek geri döndü.