Adana HiltonSa İşçileri İle Birlikte

OLEYİS’te örgütlü Adana HiltonSa işçileri maaşlarının ve sosyal haklarının iyileştirilmesi talebiyle 25 Temmuz günü bir grev başlattılar.

Hak-İş'e bağlı Türkiye Otel Lokanta Ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası başkanı Ali İhsan Artut ile grev hakkında röportaj yaptık.

Artut’un anlattıkları şöyle: "HiltonSa'da ikramiye, sosyal yardım istekleri ve ücretlerin iyileştirilmesi için patronlarla yapılan görüşmeler, Ocak ayından beri sonuçsuz kaldı. Patronlar ekonomik krizi bahane ederek işçilerin taleplerini reddetti. Hiç bir talebi karşılanmayan işçiler ve HiltonSa’da çalışan sendika üyeleri grev oylaması istediler.

Adana HiltonSa’da çalışan 110 işçi grev kararı aldı. Patronun bütün tehditlerine rağmen grevin birinci günü otelin yanında toplanan işçiler slogan atarak otelin önüne yürüdü. Grev kararı alındığından beri full servis hizmet veren 5 yıldızlı Adana HiltonSa otelinde servislerin büyük bir kısmı verilmeyecek duruma geldi. İşçiler hizmet vermeyince iş yerinde üretim durma noktasına geldi.

2008’den bu yana HiltonSa’da hiç bir grev yapılmamıştı. Fakat bu yıl, grev sözcüğünün ne demek olduğunu bilmeyen işçiler bile grevdeler ve sonuç alana kadar sürdürmekte kararlılar. Denizler, darağacına giderken bile korkmadılar. Biz de hiç bir zaman geri adım atmayacağız, haklıyız güçlüyüz umutluyuz” dedi.

Nerede bir işçi eylemi varsa sendika ayrımı yapmadan bütün devrimci, ilerici ve aydın insanların destek olması gerektiğini söyleyen Ali İhsan Artut, devrimci insanların ve halkın desteğiyle daha güçlü olduklarını belirtti.

Mücadele Birliği/Adana