< Sibaş İşçileri Çadırı Kaldırdılar

Sibaş işçileri; Tek Gıda-İş Sendikası 7 Nolu Şube Yönetim Kurulu ve Sibaş Gıda İşçileri imzalı bir açıklama yaparak eylemlerinin 220. gününde eylemlerinin sona erdiğini duyurdular.

Eylemde gelinen sürece değinen Sibaş işçileri ve Sendika, yaptıkları açıklamada “...220 gündür Aydın’ın Söke ilçesi, Akçakonak köyünde kurulu bulunan Sibaş Gıda işyeri önünde çadır kurarak direnen Sibaş işçileri, onları hiç yalnız bırakmayan bu mücadeleyi işçi sınıfının mücadelesi görüp sahiplenen tüm emek dostlarıyla beraber bugünlere geldi. Sibaş işçilerini yalnız bırakmayan tüm emek dostlarına sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

Gelmiş olduğumuz noktada işe iade mahkemelerinin büyük çoğunluğu yerel mahkemede sonuçlanmıştır, aynı zamanda yetki tespit davamız da devam etmektedir. Genel Başkanlık düzeyinde Sibaş Gıda işvereni ile diyalog kanalı açılmış olup, kendilerine taleplerimiz iletilmiştir.

Artık işverenimizin bu noktada bir karar vermesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bizler tekrar Sibaş Fabrikasında işbaşı yapmak istiyoruz. Bugüne kadar olan çadır direnişimiz ise sesimizi duyurabilmek amacı ile yapılmış bir eylemdi. Muhakkak ki eylemlerin çeşitli yol ve yöntemleri vardır.

Genel Başkanlık düzeyinde başlatılan diyalog sürecine vermiş olduğumuz değer ve samimiyetimizin göstergesi olarak, 03.08.2019 tarihinde 220. gününe ulaşan oturma eylemimizi taleplerimizden vazgeçmediğimizi tekrar hatırlatmak kaydı şartıyla iyi niyet kaideleri dahilinde, Sibaş Gıda işçileri ile aldığımız karar doğrultusunda kaldırıyoruz” dediler.

Çadırı kaldırdıklarını duyuran işçiler, “ Çadırımızı kaldırmanın direnişi bitirmek olmadığını Tek Gıda-İş Sendikamızla beraber mücadelenin devam ettiğini tekrar belirtmek isteriz. Sibaş işçilerinin mücadele ve gelişmelerini Sibaş işçisi sosyal medya sayfalarından takip edebilirsiniz” diyorlar.