“Denizli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Kimyasal Fabrikası 4 Ağustos 2019 günü HBDH Milisleri olarak tarafımızdan hedef alınmıştır” diye açıklama yapan HBDH Milisleri, “Sabotaj eylemimiz sonucunda zaman zaman patlamalarında eşlik ettiği fabrikada çıkan yangın saatlerce sürmüş, yerleşke tamamen kullanılamaz hale gelmiştir” dedi.

“Günlerdir süren eylemler karşısında, valilik, bakanlıklar, yandaş basın, hep birlikte sarayın korosu olarak aynı nakaratı tekrar ediyor: ‘Nedeni bilinmeyen yangın’. Yandaş basının yazmaya cesareti varsa ‘yangınların nedenlerini’ açıklıyoruz. Ne elektrik kontağı, ne de teknik bir eksiklik, tüm neden halka zulüm eden vahşi sisteminizdir. Yarattığınız nedenlerin, sonuçlarını yaşıyorsunuz” denilen açıklamada nedenler de şöyle sıralandı:

-Hep birlikte yönettiğiniz ülkeyi ailelerinizin, yandaşlarınızın çiftliklerine çevirmeniz.

-Ülkeyi işçi mezarlığına çeviren kar ve para hırsınız.

-Kürt Halkına kölelik dayatmanız, “kadın da olsa, çocuk da olsa” diyerek sürdürdüğünüz katliam politikanız.

-Ali İsmail’e, Soma işçilerine yerlerde attığınız tekmeleriniz.

-Berkin’e, Uğur Kaymaz’a sıktığınız kurşunlar.

-İktidarınızda kurduğunuz tarikat evlerinde binlerce çocuğa uygulanan sistematik istismar.

-Aleviler için verdiğiniz katliam “fetvaları”

-Zindanlarda, şubelerde uyguladığınız işkenceleriniz.

-IŞİD maskesi ile gerçekleştirdiğiniz katliamlarınız.

ve daha niceleri…

Açıklamada “şimdi bölge halklarına, işçilere, emekçilere reva gördüğünüz cehennem ateşinin sonuçlarını yaşıyorsunuz. İşçi ölümleri için “Bu işin fıtratı” diyenler, gerçeğin fıtratıyla yüzleşiyor” denildi ve “Rüzgar eken fırtına biçer. Zulüm ektiniz, Öfke biçeceksiniz” diyerek bitirildi.