Direnişçi Efeler İşe İade İstiyor

Aydın Belediyesi’nde İmar AŞ’de çalışırken, Sosyal İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Efeler otobüs şoförleri, 400 günü aşkın süredir eylemdeler.

İşçilerin Aydın iş mahkemelerinde açmış ve kazanmış olduğu sendikal tazminat ve işe iade davalarına karşı üst mahkemeye itiraz eden Aydın Belediyesi, işçileri geri almama ısrarını sürdürüyor.

İşçilerin talepleri, mahkeme kararının uygulanması ve sendikalı olarak işe geri dönmek.

CHP’li olan Aydın Belediyesi’nde CHP parti yetkililerinin de yüzlerce gündür bu eylemi görmezden geldiğini söyleyen işçiler, “CHP çözüm bulmadığı takdirde, Ankara CHP Genel Merkezi önünde eylemimize devam edeceğiz” diyor.

Efeler Direnişçileri, eylemlerinin 430. günü olan 6 Eylül’de, Çine’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun konvoyunun yolunu kestiler.

Başkan Çerçioğlu ile görüşmek isteyen işçileri polisler ve Kılıçdaroğlu’nun yakın korumaları, yaka paça uzaklaştırdı. İşçiler, “Haksızlığa uğrayan beni bulsun dediniz, işte buradayız, sözünüzü tutun” pankartı açmışlardı.