Tüvtürk İşçileri İşe İade Davalarını Kazanıyor

Tüvtürk Reysaş’ta Nakliyat İş Sendikasına üye olan işçiler, işten atıldıkları için bir yıla yakındır eylemde idi. Reysaş işçileri, işe iade davalarını kazanmaya başladı.

30 Eylül günü Eskişehir’de sendikalaştıkları için işten atılan 15 Tüvtürk Reysaş işçisi Tüvtürk patronlarının kendilerine yönelik “iftira” suçlaması ile açtıkları davadan beraat ettiler. İşçilerin patronlara yönelik açtığı “sendikal mücadeleyi engellemesine yönelik” suç duyurusu takipsizlikle sonuçlanmıştı.

2 Ekim günü görülen işe iade ve sendikal tazminat davasında 4 işçi daha işe iade davasını kazandı; işe iade ve sendikal tazminat davasını toplamda 7 işçi kazanmış oldu.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Nakliyat İş Sendikası, “İşverenlerin sendikal örgütlenmenin önünü kesmek için uyguladıkları bu haksız ve hukuksuz yöntemler başarıya ulaşamayacaktır. Üyelerimiz sendikalı ve toplu iş sözleşmeli olarak işyerlerine geri döneceklerdir. O güne kadar ekmeklerine, onurlarına, sendikalarına sahip çıkarak yürüttükleri direnişlerde devam edecektir” dedi.