< < Soma İşçilerinden Eylem Ve Zafer

Somalı maden işçilerinin beş yıldır ödenmeyen tazminatları için 5 Ekim’de başlattıkları eylem, zaferle sonuçlandı.

5 Ekim günü Soma’dan Ankara’ya yürüyüşe başlayan madenciler Kırkağaç mevkiinde durdurulmuş, Ankara’ya yürümeleri “valilik emri” ile engellenmişti. İşçiler, bir aydır Kırkağaç’ta durduruldukları noktada çadırlarını kurmuş, oturma eylemi yapıyordu.

Bu süre zarfında Ankara’da yetkililer ile görüşmeler yapan Bağımsız Maden İş Sendikası temsilcileri, son olarak eylemlerinin 32. günü olan 5 Kasım’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sendika, bakanlıkta yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini, Soma ve Ermenek maden işçilerine tazminatlarının ödenme sözü verildiğini duyurdu.