< Maraş Katliamı Yıldönümünde Alevilere Tehditler

Maraş katliamının 41’inci yıldönümü yaklaşırken, İstanbul Gazi Mahallesi’nde Alevilerin yaşadığı evlerin önüne çarpı işareti ve tehdit içerikli bir mesaj bırakıldı.

75. Yıl Mahallesi’nde bulunan 10 daireli bir apartmanda yaşayan üç Alevi ailenin evlerinin girişine çarpı işareti ve “Gebereceksiniz” yazısı yazıldığı öğrenildi.

Aileler, kimliği belirsiz kişi ve kişilerce gerçekleşen bu tehdit ardından polisi arayarak durumu bildirdi, polisler de parmak izi incelemesi yaptı.

Son haftalarda Alevileri hedef alan benzer saldırıların çoğalması dikkat çekici. Yaşanan bu son saldırı ise, 19-26 Aralık 1978’de gerçekleşen Maraş katliamının 41’inci yıldönümüne denk geldi.

Maraş Katliamının üzerinden geçen onca yılın ardından, katliamda yer alan askerlerin günah çıkarmak istercesine, devletin planlamalarıyla bu katliamın gerçekleştiğini söylemeleri kimseyi kurtarmayacak.

Hükümetin Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere tüm “ötekilere” karşı sistematik olarak nefret söylemlerinde bulunması, baskı altına alması ve hedef göstermesi, saldırıları teşvik ediyor.