< Sağlık Emekçileri Hocalarını Uğurluyor

16 Mart’tan bu yana İÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Corona virüs tanısıyla tedavi edilen Prof.Dr Cemil Taşçıoğlu dün (1 Nisan) hayatını kaybetti.

İ.Ü.Rektörü, 15 gün boyunca çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından tedavi edildiğini ancak kurtarılamadığını açıkladı. Ve Cemil hoca, Corona pandemisi ile mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin sembolü haline geldi.

Cemil Taşçıoğlu, yoğun bakıma kaldırılırken, öğrencisi olan doktorlara "Tüm deneysel ilaçları üzerimde deneyebilirsiniz" demişti. Bu sözler, bir dokrorun, bir bilim insanının son anında bile bilimin hizmetinde olduğunu gösteriyordu. İlaçlar başarıya ulaşırsa tüm halkları tedavi edebilir.

67 yaşındaki Cemil hoca bugün Nakkaştepe Mezarlığı'nda defnedilirken, TTB ve SES tüm sağlık emekçilerine saygı duruşunda bulunma çağrısı yaptı. Saat 12.00’de tüm Türkiye’de sağlık çalışanları görevleri başında ya da hastane önünde Cemil hoca ve tüm sağlık emekçileri için saygı duruşunda bulundular.

Aynı gün, daha fazla sağlık emekçisinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan, Cemil Taşçıoğlu’nun Çapa'daki üçüncü doktor kaybı olduğunu açıkladı... Bugün ise (2 Nisan) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pataloji Ana Bilim Dalı'ndan emekli Prof. Dr. Feriha Öz, 87 yaşında Covid 19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'de toplam vaka içinde koronavirüs olan sağlık çalışanı oranı %3,83.