Gülistan Doku Nerede

İzmir’de Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu saat 18.30’da Alsancak Halkbank önünde Gülistan Doku’nun ailesine yapılan saldırı ve gözaltını protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada okunan metinde “Gülistan Dokunun kayboluşunun ardından Adalet Komisyonları olarak büyük bir iddia ile yola çıktık; Gülistan dokuyu biz bulacağız. Gülistan Doku'yu kadınlar bulacak! Çünkü bizler biliyoruz ki bugün kadınların katledilmesine, kaybedilmesine göz yumanlar Gülistan Doku için hiçbir adım atmıyor! Baş şüpheli Zainal Abakarov hala yargılanmadı. Gülistan Doku için ‘sözde’ yapılan arama çalışmaları devam etmiyor!

Dün Gülistanın kaybedilişinin 247. günüydü. 247 gündür kızlarından haber alamayan Bedriye anne ve abla Aygül Doku Dersim Seyit Rıza meydanında oturma eylemi başlattı. Kadınlar kaybedilirken gözlerini ve kulaklarını kapatan devlet ve kurumları, ‘Gülistan Doku Nerede’ diye soran ailenin önüne barikat kurdu. Aileye destek olmak için Dersime giden heyetimiz alana yaklaştırılmadı. Soruyoruz? Bir genç kadının akıbetini soran aile ve kadınların karşısına kuracağınız barikatları neden katillerin ve Zainal’ın karşısında kurmadınız!

Dün işkenceyle gözaltına aldığınız yine bir kadın katili değil, Zainal değil. Gülistan'ı arayan ve soran Bedriye anneydi! Bizi Gülistanı sormaktan ve onu aramaktan vazgeçiremeyeceksiniz! Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz!” denildi.

Eylemde Nadira Kadirova’nın, İpek Er’in ve daha katledilen birçok kadının katillerinin elini kolunu sallayarak gezdiği hatırlatılarak “Gülistan kaybolduğu günden bu yana kaç kadın katledildi sayamıyoruz. Gülistan kaybolduğu günden bu yana kaç kadın katili, tacizci serbest bırakıldı sayamıyoruz. Katilleri değil kadınları yargılayan erkek yargı tecavüz faili katil Musa Orhan'ı serbest bıraktı. Nadira Kadirova'nın dosyasını kapattı. Bugün mecliste bir kadının katili dolaşıyor. Bugün tacizciler, çocuk istismarcıları ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyor” denildi.

Sık sık “Gülistan Dokuyu Bulacağız”, “Kaybedilen Kadınlar İsyanımızdır”, “Yaşasın Kadın Dayanışması” ve “Zainal Derhal Yargılansın” sloganlarının atıldığı eylem alkış ve zılgıtlarla sona erdi.