“YSK, Van’daki hukuk garabetini çözdü!” Böyle allayıp pulladı burjuva muhalefet ve ona yakın burjuva medya, belediye başkanlığının yeniden Abdullah Zeydan’a verilmesi haberini. Garabet çözülmüş!

Öyle ya, herkes hukuka uydu, “aklıselim” davrandı, olay tatlıya bağlandı! Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar! Kars, Bitlis, Şırnak, Hakkari’nin ilçeleri, daha bir dizi yerde yapılan somut ispatlı seçim hileleri nedeniyle yapılan itirazlar, yeniden sayım talepleri vs. aynı YSK tarafından büyük pişkinlikle reddediliyor; sessizlik... DEM Parti’nin kazandığı Hilvan seçimleri gerekçesiz iptal ediliyor; sessizlik...

Dahası var. Van’daki “hukuk garabeti” nedeniyle sokaklara dökülen on binler polis saldırısına uğradı, yüzlerce kişi yaralandı, yüzlercesi gözaltına alındı. Yetmedi, bu gözaltına alınan yurttaşların 30’u tutuklandı. Ve bunların ikisi çocuk! Hangi “aklıselim”den bahsediyorsunuz? Hangi hukuktan bahsediyorsunuz?

Olan şey açık ve net. Özellikle Kürdistan’da, halkın damarına basarak, göstere göstere, Kürt halkını alenen aşağılamak amacıyla yapılan hileler, taşıma seçmen, çalınan oy, yakılan sandık... Yetmeyince mazbatayı seçimlerde 30 puan fark yiyip rezil rüsva olan AKP’li adaya verme... Ve tüm bunlar yüzünden Kürdistan’da ve Türkiye’nin bir dizi kentinde halk öfkeyle sokaklara çıkınca geri vites... Yaşadığımız olayların özeti budur.

Emekçilerin öfkesi patlamak için bahane arıyordu, ve dinci faşist iktidarın bu hoyrat tutumu yüzünden öfke sokaklara taştı. Olayların bir genel ayaklanmaya büyüme eğilimi yüzünden korkup geri adım attılar. Hepsi bu!

“Hukuk garabeti” mi diyordunuz​? İşte size en alası. Aynı iktidar ve faşist devlet, intikam alır gibi 2’si çocuk olmak üzere Van’da 30 yurttaşı tutukladı.

Baskılarınız, saldırılarınız sökmedi, sökmeyecek. Bu fotoğrafa iyi bakın. Çocuklarımızın yüzündeki bu gülüş, zindanlarınızın karanlığını parçalamaya yeter!