Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

Zeytinburnu Belediyesi’nde “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten atılan Kenan Güngördü işe dönme mücadelesinin 300. gününde emek dostlarıyla birlikte Zeytinburnu belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İSTANBULZeytinburnu Belediyesi’nde “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten atılan Kenan Güngördü işe dönme mücadelesinin 300. gününde emek dostlarıyla birlikte Zeytinburnu belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

KHK ile ihraç edilen KESK Şubeler Platformu üyeleri de bu haftaki eylemini Zeytinburnu’nda gerçekleştirdi. Eylemde geçtiğimiz hafta kendini yakma girişiminde bulunan işçi Ömer Aşık ve Zeytinburnu Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan ve kadro isteyen emekçiler de katıldı.

Zeytinburnu Belediyesi önünde toplanan emekçiler “İşimizi Geri İstiyoruz” “Kenan Güngördü Yalnız Değildir”, “Kenan Güngördü İşe Geri Alınsın”, “Ömer Aşık İşe Geri Alınsın”, “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız” sloganlarını hep birlikte attılar.

Eylemde ilk olarak Zeytinburnu Belediyesi’nde sağlık emekçisi olarak çalışırken güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılan ve 300 gündür Belediye önünde işe dönme mücaelesini sürdüren Kenan Güngördü konuştu.

Bugün 300.günüm. Bunca zamandır zulme karşı geliyorum. Bir çete gibi mahkeme kararını hiçe sayan Zeytinburnu Belediyesi, Anayasayı çiğniyor. İlk mücadeleye başladığımda ‘Git mahkemeyi kazanırsan işe geri dönersin’ dediler. Mücadelemi il il esnaf esnaf anlatıyorum. Yinede mahkeme kararını uygulamamakta ısrarcılar” diyerek belediyeyi ve haksız uygulamaları teşhir etti. Ardından sözü Zeytinburnu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışırken fazla mesaiye kalmadığı için işten atılan ve geçtiğimiz hafta önce kendini yakma girişiminde bulunan Ömer Aşık’a verdi.

Açım, işsizim, eşim MS hastası demesine rağmen kimse ilgilenmedi” diyerek sözlerine başlayan işçi Ömer Aşık “Sevgili halkım, belki siz de biliyorsunuz çocuklarını aç bırakmak, kendi ailesine bakamamak ne demektir. Bizim gibi garibanlar ne yapsın geçen sefer kendimi öldürmeye kalktım. Bu sefer hiçbirşey yapmazlarsa değil güvenlik polis bile bana birşey yapamaz. Bu sefer kendimi yakacağım” dedi.

Ardından KESK İstanbul Şubeler Platformunun KHK’lere ilişkin basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz darbe girişimnin herşeyden önce demokratik kazanımlara yönelik gerçekleştiğini ve OHAL kararnameleriyle de, OHAL döneminde bile askıya alınmayacak olan ve Anayasanın 15. Maddesinde güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin çiğnendiği belirtilen açıklamada darbe girişiminin her tür anti demokratik uygulamanın bahanesi haline getirildiği OHAL KHK’leri ile 135 bini aşkın kişi fişleme, müdür, kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, sosyal çevre soruşturması, sendika üyeliği banka hesabı gibi normal koşullarda asla suç olmayan gerekçelerle kamudan ihraç edildiği hatırlatıldı.

Hukukun temel ilkeleri ayarlar altına alındığı, çıkarılan haksız hukuksuz KHK’lerle darbelere, savaşa şiddete işgallere anti demokratik uygulamalara karşı duran mücadele eden 4000 üzerinde KESK üyesnini de KHK’lerle işine son verildiğine değinilen açıklamada hiçbir adli idari soruşturma yapılmadan gece yarıları çıkartılan KHK’lerle insanların işsiz bırakıldığı hatırlatıldı.

İşinden ekmeğinden edilen tüm üyeleri tekrar işe dönence kadar da KESK üyeleri olarak mücadeleyi sürdürecekleri belirtildi.

Eylem “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız”, “İşimizi Geri İstiyoruz, Alacağız” sloganlarıyla son buldu.

Sendikalı oldukları için işten atılan ve direniş sırasında iki kez jandarma saldırısıyla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan Agrobay Seracılık işçilerine açılan dava Be...

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinde İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için şantiyede yaptıkları eyleme bugün de polis saldırarak işçileri...

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine...

“Tam umudu kesmişken...” diyordu bir arabesk şarkıda... günümüz reformizmine nasıl da uyuyor. ...

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

  Özel Evrim Okulları'nda öğretmenlik yaparken sendikal nedenle işten çıkarılan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin açtığı işe iade davası İstanb...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih