Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

Efrin işgalinin 2. yıldönümünde Almanya'nın Stuttgart kentinde “Ölümsüz Savaşçılarımızı Unutmayacağız, Unutturmayacağız” şiarıyla anma etkinliği düzenlendi. 1 Mart günü EKM tarafından düzenlenen etkinlik, yitirdiklerimiz için yapılan saygı duruşu ile başladı.

20 Ocak 2018'de tarihin gördüğü en eşitsiz savaşlardan biri daha başladı.

Bir yanda güzelliği yaratanlar

Bir yanda güzelliğin düşmanı

Bir yanda umudu büyütenler

Bir yanda umudun düşmanı

Bir yanda sureti dahi insan olmayan düşman

Bir yanda yüreği insan için atan BİZİMKİLER...

Awesta, Emre, Görkem, Ramazan, Kenan ve daha nice onlarca yiğit yoldaşımızı yitirdik bu savaşta.

Belki engellenemedi işgal, ama oradaki yiğit yoldaşlarımızın Efrin için söylediği şiara da tanıklık edecek tarih; “O toprak bizim, O toprak biziz, Geleceğiz mutlaka, GELECEĞİZ...”

Etkinlik, Sinevizyon gösterimiyle devam etti. Orada ölümsüzleşenlerimizin tümünün sahiplenildiği gösterimin ardından program, şiir dinletisiyle devam etti.

Yapılan konuşmada ise; “... Rojava'yı bizim için özel yapan nedenler var. Ama her şeyden önce, işin enternasyonal yönünü kavramalıyız. Kobane, Afrin ve Serekaniye savaşlarında dünyanın bütün büyük kentlerinde halkların Rojava’yla dayanışmasını hatırlıyoruz. Dünyanın her köşesinden yiğitlerin Rojava’ya koşup cepheye katıldığını hatırlıyoruz. Bu dayanışmanın anlamı iyi kavranmalı.

Bütün dünyada ezilen halklar, işçiler, emekçiler, emperyalist-kapitalist sisteme ve onun gerici hükümetlerine karşı isyan ve mücadele halindeler. Her isyan, başkalarına da ilham veriyor, tetikliyor. Herkes kurtuluş için umut ışığı arıyor. Bu umut ışığı her nerede yakılırsa, tüm gözler oraya dönüyor. Kelebeklerin ateşe koşması gibi, her yandan yiğitler çıkıyor ve umut ateşinin yandığı yere koşuyorlar.

Rojava’da işçiler, emekçiler için yeni ve insanca bir yaşam umudu, sömürüye değil kolektif mülkiyet ve kolektif emeğe dayalı yeni bir toplumsal sistem, kadın özgürlüğü, emperyalistlere ve işgalcilere karşı direniş kararlılığı oldukça, umut ışığı yanmaya devam edecektir. Başta Kürt halkı olmak üzere Rojava’nın yiğit halkları, sadece kendi yerel hedefleri için değil, aynı zamanda insanlığın kurtuluşu için savaştıklarından, büyük insanlık ailesi tarafından güçlü biçimde sahiplenildiler.

IŞİD'ci, El Kaide'ci çeteler, TC ve hatta Esad güçleri, arkalarındaki bütün dünyanın gerici güçlerinin desteğine rağmen, dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir halkın desteğini kazanamadılar. Hiçbir halk, bu gericiler için tek bir dayanışma göstermedi. Ama Kobane için, Afrin için, Serekaniye için tüm dünya halkları tek yürek olup ''No Pasaran!'' diye haykırdılar. Kimi çarpışmalar kazanılır, kimileri kaybediklir. Önemli olan hedefi, kurtuluş umudunu kaybetmemektir.

Türkiye ve Kürdistanlı emekçileriz. Bu yüzden Rojava devrimi bizler için ''enternasyonal dayanışma'' konusu olmanın dışında, özel bir anlam taşıyor. Kürt-Türk halklarının mücadele birliğine ve Birleşik Devrime inanıyoruz. Türkiye ve Kürdistan'da ve tüm Ortadoğuda ezilen halkların özgürlüğü için, faşist TC devletinin yıkılmasının zorunlu olduğunu görüyoruz. Türkiye'de bir halk iktidarı kurulmadan ne Türkiyeli işçi ve emekçiler sömürü ve kölelikten kurtulabilir ne de Kürdistan'ın herhangi bir parçası özgür olabilir. Birleşik mücadele ve Birleşik Devrim lafla olmaz. O yüzden bizler tüm bu süreçte Rojava’yla dayanışmak için alanları doldururken, kimi yoldaşlar Rojava’nın yolunu tuttular.

Kenan yoldaşın da yolu buradan geçmişti. Bir etkinliğimize panelist olarak katılmıştı. Türkiye'de, burada ya da Rojava'da, kısacık ömrünün her anını insanlığın kurtuluşu için yaşadı. Örnek bir insan, örnek bir devrimci oldu. Kenan yoldaş şahsında, başta yıldönümü dolayısıyla Afrin'de olmak üzere, Rojava'da toprağa düşen tüm savaşçıların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” denildi.

Tiyatral şiir dinletisi ve katılımcıların konuya ilişkin düşüncelerini anlattıkları açık kürsü bölümüyle devam eden etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.

Efrin'de işgalcileri en ileride karşılayan, Mazlum'a, Deniz'e, Mahir'e, Ibrahim'e yoldaş diyen yiğit savaşçılarımız ölümsüzdür!

Yaşasın Halkların Mücadele Birliği!

Yaşasın Birleşik Devrimimiz!

 

Almanya'dan Bir Mücadele Birliği Okuru

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinde İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için şantiyede yaptıkları eyleme bugün de polis saldırarak işçileri...

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine...

“Tam umudu kesmişken...” diyordu bir arabesk şarkıda... günümüz reformizmine nasıl da uyuyor. ...

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

  Özel Evrim Okulları'nda öğretmenlik yaparken sendikal nedenle işten çıkarılan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin açtığı işe iade davası İstanb...

“İnsanlık onuru için Ermeni Soykırımı ile yüzleşelim, faşizmle hesaplaşalım” diyen HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan 1915 yılının Ermeni halkımıza karşı soykırımının başla...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih