< < İşçiyi Döverek Öldüren Patrona Savunma

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

Geçen yıl yanında çalışan işçiyi öldüren patrona müebbet hapis cezası verildi. Avukat ise "Müvekkilim şeker hastası" savunması yaptı.

İZMİR - İşçiler çalışırken basit tedbirlerin alınmaması nedeniyle iş cinayetlerinde yaşamlarını yitiriyor. İş cinayetlerinden sorumlu olan patronlar ise yıllarca süren davaların sonunda cezasızlıkla ödüllendiriliyor. Çünkü kapitalistler ve onların koruyucusu durumunda olan devlet işçileri üretimin bir parçası olan bir makine, bir alet gibi görüyor. Öyle ki, iş cinayetleriyle nam salmış sermaye sahipleri cezasızlıkla ödüllendirilmek bir yana, teşvik üstüne teşvikler, ihaleler verilerek daha da güçlenmeleri sağlanıyor. 

Devleti arkalarında bulan patronlar ise onların zenginliklerini büyüten şçileri istedikleri kullanabilecekleri birer eşya gibi görüyor. İşçiler ise karşı koyacak bilince sahip olmadıklarında, kendilerinde karşı koyacak gücü bulamadıkları ve örgütsüz okdukları için şiddet hayatlarının parçası haline geliyor. Ve neredeyse hemen her gün patronların şiddetine maruz kalan işçilerin haberleriyle karşılaşıyoruz. İşçiler tokatlanıyor, tekmeleniyor, kadın işçiler patronların tecavüzüne uğruyor katlediliyor. Patronların şiddetine maruz kalan işçiler gün geçtikçe artıyor. Bu şiddet kimi zaman bir iş cinayetine dönüşüyor. 

İşçiyi darp ederek ölümüne sebep olan gece kulübü sahibi Hasan Yücel, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın avukatı, "Kendisi şeker hastası. Geçici olarak cezai ehliyetinin ortadan kalkıp kalkmadığının tespiti için Adli Tıp Kurum raporu gerekli" dedi.

 

Döverek Öldürdü "Oğlum Gibi Seviyordum" Dedi

5 Nisan 2019 akşamı İzmir  Alsancak'ta gece kulübü işleten Hasan Yücel, yanında çalışan Mustafa Demir'i darp etti. Demir, geçirdiği beyin kanaması sonrası hayatını kaybetti. Karar duruşmasında hakim karşısına çıkan Hasan Yücel, “Onu oğlum gibi seviyordum. Tartışmamızın böyle bir sonuca neden olacağı aklımdan geçmezdi. Pişmanım” diyerek savunma yaptı.

Gece kulübü sahibi Hasan Yücel'e (sağda) yanında çalışan işçi Mustafa Demir’i (solda) kasten öldürmekten müebbet hapis cezası verildi.

Olayın ‘kasten öldürme' olduğuna hükmeden İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa müebbet hapis cezası verdi.  Hasan Yücel’in avukatı ise "Olay günü aralarında bir kavga ortamı yok. Mustafa Demir, Hasan Yücel'in yanından 6 saat boyunca ayrılmayarak şeker hastası müvekkilimin gerilmesine sebep olmuş, tokat neticesinde geriye doğru düşüp başını çarpmış ve beyin kanaması sonucu vefat etmiş" iddiasında bulundu.

 

Önce Tokat Atıp Yere Düşünce Tekmelemiş

Olaya ait kamera görüntülerinde ikilinin tartıştığı anlar yer alıyor. Hasan Yücel'in Mustafa Demir'e birkaç tokat atması sonucu, Demir dengesini kaybederek düşüyor. Sokakta bulunan beton saksıya kafasını çarpan Mustafa Demir, Hasan Yücel'in kafasına attığı tekmelerle kendinden geçiyor.

 

"Müvekkilim Şeker Hastası" Savunması

Demir'i tokat atıp tekmeleyerek öldürmüş olduğu kameralara yansıyan Yücel’in avukatı ise "Türk Ceza Kanunu'nun 34. maddesi gereğince diyabet nedeniyle geçici olarak cezai ehliyetinin ortadan kalkıp kalkmadığının Adli Tıp Kurumu’ndan alınacak raporla tespit edilmesini istedik" diyerek cezanın indirilmesi yönünde savunma yaptı.

Mahkeme ya da bilirkişiler, 'şeker hastası' patronun 'geçici olarak cezai ehliyetinin ortadan kalktığı' kanaatine varır mı şimdilik bilemiyoruz.

İşçilerin dünyanın zenginliklerini yaratanların iş cinayetlerinde katledilmekten, patronların öldüresiye sömürüsünden ve her türlü şiddetinden kurtulmak ise dünyanın zenginliklerini üreten kadın ve erkek işçilerin kendi öz örgütlenmelerini oluşturmalarından ve yarattıkları zenginliklerin paylaşılmasını belirleyen iktidara sahip olmalarıyla mümkün.

 

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

  Özel Evrim Okulları'nda öğretmenlik yaparken sendikal nedenle işten çıkarılan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin açtığı işe iade davası İstanb...

“İnsanlık onuru için Ermeni Soykırımı ile yüzleşelim, faşizmle hesaplaşalım” diyen HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan 1915 yılının Ermeni halkımıza karşı soykırımının başla...

İHD İstanbul Şubesi, "Ermeni soykırımı tanı, af dile, tazmin et" diyerek Ermeni soykırımının 109. yılında bir basın toplantısı düzenledi. ...

Çıraklık okulları diye bildiğimiz ama çocuk işçiliğinin yasallaştırılmasından başka bir şey olmayan Mesleki Eğitim Merkezi / MESEM adlı proje 2022 yılında MEB tarafından başlat...

HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan günü bir açıklama yayınlayarak Kürdistan’a ve Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etti. ...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih