< "Daha Ne İstiyorlar Canımızı Mı?"

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında koronavirüs vakaları artarken üretim hız kesmeden devam ediyor. İşçi sayısı azalsa da bant hızı ve üretimin aynı tempoda devam etmesine isyan ediyor.

Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında koronavirüs vakaları artmaya devam ederken üretim hız kesmeden sürüyor. Üretim adedi ve bant hızının düşmediği fabrikada; işçiler üzerlerindeki iş yükünün artık katlanılamaz boyutlara geldiğini ve bir an önce üretimara verilmesi gerektiğini söylüyor.

 

"Fabrika Sayı Açıklıyor Sendika İzliyor"

Fabrika yönetiminin vaka sayılarını açıklamanın ötesinde bir tutum bir şey yapmadığını söyleyen işçiler, Türk Metal Sendikası'nın ise yaşanan gelişmeleri seyretmekle kaldığını belirterek tepkilerini dile getirdi. İşçiler “Daha ne istiyorsunuz, canımızı mı” diyerek isyan ediyorlar.

 

“İşçi Eksik Bant Hızı da Adet de Düşmüyor ”

Fabrika Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün çevrimiçi gerçekleştirdiği toplantıda Ford fabrikalarındaki vaka sayılarına ilişkin bilgi verdiğini aktaran Ford işçisi, “Gölcük, Yeniköy, Eskişehir ve Sancaktepe fabrikalarında toplamda 92 vaka var diye açıklandı. Bu vakaların 60 tanesi Gölcük fabrikasında, 6 tanesi Yeniköy fabrikasında, Eskişehir ve Sancaktepe’de ise 10’ar vaka var. Daha önce temaslı olup evde izole edilen işçi sayısını da açıklıyordu, bu sefer açıklamadı. Bu sayıyı bilmiyoruz. Hatta Haydar Bey’in açıkladığı bu rakam doğru mu, onu da bilmiyoruz. Bildiğimiz tek bir şey var. Ya virüsten ya da iş temposundan sağlığımızdan olacağız. Hatlar eksik elemanla yürüyor ama ne üretim adedi ne de hat hızı düşmüyor” diye anlatıyor fabrikalardaki durumu.

 

“Tempo Katlanılmaz Hale Geldi Canımızı Mı İstiyorlar”

Test sonucu pozitif çıkan ve temaslı işçilerin karantinaya alınması nedeniyle tüm bölümlerde eksik sayı ile çalıştıklarını belirten Ford işçisi “Hepimizin iş yükü arttı, proses sayımız arttı. Yetmedi, fazla mesailerle çalışıyoruz. Şöyle düşünün: Hastalık nedeniyle bir hatta 20 kişi eksik. Sayı çıksın, hat yürüsün diye bu 20 kişi yerine günde 4 saat fazla mesaiye kalıyoruz. 8-4 çalışıyorsak akşam 8’de çıkıyoruz. Gece vardiyasında 12’de işe gelmemiz gerekirken akşam 8’de işe çağrılıyoruz. 4-12’de öğlen 12’de çağrılan arkadaşlarımız var. El insaf! Daha ne istiyorlar, canımızı mı? Başka açıklaması yok bunun. Bu tempo artık hepimiz için katlanılmaz bir noktaya geldi” şeklinde konuştu.

 

"Tek Önlem 'Mesafeyi Koruyun' Demek"

Fabrika genel müdürünün çevrimiçi toplantıda “İzin dönüşü vaka sayılarının artmasını bekliyorduk” yönünde bir ifade kullandığını dile getiren başka bir Ford Otosan işçisi “Bekliyordun, peki ne önlem aldın? Mola saatlerinde molaya çıkan işçilere ‘Sosyal mesafeyi koruyun’ demek mi önlem?

 

"Bizim İçeride Posamız Çıkıyor"

Diyor ki Haydar Bey ‘Servislerde yeniden yüzde 50 kapasiteye geçeceğiz, araç bulduk ama şöfor bulamadık’. Yahu, Allah aşkına güldürmeyin bizi. Kocaeli’de servis kullanacak şöfor bulamadınız öyle mi? Yahu, bizim içerde posamız çıkıyor posamız. Eve gittiğimizde yemek yiyecek dermanımız kalmıyor. Bunca vaka varken bu fabrikayı durdurmak yerine hâlâ fazla mesai diye diretiyorsunuz. Tek bir derdiniz var, yıl sonunda hedefi tutturup diğer Ford fabrikaları arasında öne çıkmak. İşçi ölmüş mü kalmış mı sizin umurunuzda mı” dedi.

 

“Vakit Kaybetmeden Üretime Ara Verilmeli”

Hem fabrika yönetimine hem de fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikasına tepki gösteren Ford Otosan işçisi, “Yapılması gereken hiç vakit kaybetmeden fabrikada üretime 14 gün süre ile ara verilmesi, işçilerin ücretli izne çıkarılması. Ne bekliyorlar ya, bir işçinin ölmesini mi? Bu nasıl bir tutum? Bir fabrikada 60 vaka ne demek?

 

"Sendika Tam Bir Devekuşu"

Sendikacılar desen onlar tam deve kuşu. Ne bir açıklama, ne bir tutum alma. Bir de utanmadan, yalandan demişlerdi ki ‘Örgütlü olduğumuz fabrikalarda vaka çıkarsa çalışmaktan kaçınma hakkımızı kullanacağız’. 60 kişi onlar için yeterli değil demek ki! Yapılacak belli: Bu fabrikada üretim durmalı, tüm işçilere test yapılmalı. Sadece bu da değil, üretim hattında teması minimuma indirmeliler. Bu da üretim sayısını ve bant hızını artırarak olmaz. Sayıyı da hızı da düşürecekler ki temas en aza insin” diyerek Ford Otosan fabrikalarındaki durumun önemine dikkat çekti.

  Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde 1 Mayıs ve geçen hafta yaşanan yemekten zehirlemeye ilişkin çalışma yapmak isteyen SES Bakırköy Şubesi üyelerine Başhekim ise "Siz terö...

Sendikalı oldukları için işten atılan ve direniş sırasında iki kez jandarma saldırısıyla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan Agrobay Seracılık işçilerine açılan dava Be...

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinde İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için şantiyede yaptıkları eyleme bugün de polis saldırarak işçileri...

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine...

“Tam umudu kesmişken...” diyordu bir arabesk şarkıda... günümüz reformizmine nasıl da uyuyor. ...

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih