< < "Yıllarca Hizmet Verdiğimiz AKP Bizi İşten Çıkardı"

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde işlerine son verilen işçiler, yıllarca hqem belediye de çalışıp hem AKP için çalıştıklarını ve işsiz bırakıldıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi.

İSTANBUL - Belediye seçimlerinin ardından  AKP’li Üsküdar Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarılan işçiler Üsküdar  Belediye binası önünde eylem yaptı. İşimizi Geri İstiyoruz ” yazılı dövizler taşıyan Üsküdar Belediyesi işçilerine Cargill işçileri, İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi, İşçi Dayanışma Derneği, Biz İşçiyiz Org üyeleri destek verdi.

 

"Ailemizden Fedakarlık Edip AKP'ye Çalıştık İşten Atıldık"

İşten çıkarılan işçilerden Mustafa Kasap, kuruluş yıllarından itibaren AKP’ye destek verdiklerini ifade ederek "Gündüz işimizi yapıp dinlenmeden evimizden, ailemizden ve cebimizden fedakarlıklar yapmamızın sebebi işte bu sevdaydı. 18 sene AK Parti teşkilatlarında gece gündüz demeden çalışan bizdik. Hafta sonları ailemizle geçirmek yerine teşkilatların programlarına iştirak eden bizdik. Seçim dönemi en yükseklere bayrakları asan da bizdik" dedi.

 

"Nereden Bilebilirdik Vefanın Sadece Bir Semt Olduğunu"

Fakat tüm bu fedakarlıklarına rağmen keyfi şekilde işten çıkarıldıklarını belirten Kasap,  “Nereden bilebilirdik vefanın sadece bir semt olduğunu? Nereden bilebilirdik dostluğun kardeşliğin bir çırpıda askıya alınacağını? Nereden bilebilirdik kendi kardeşlerimiz tarafından mağdur edileceğimizi? Evet bizler mağdurlarız. Bizi mağdur edenler bizim seçtiklerimizdir. Üsküdar Belediye başkanımızdır. Böylece bizler de işsizler kervanına katılmış olduk" dedi.

 

"Bizler İşten Atılırken Seçtiklerimiz Lüks İçinde Yaşıyor"

Kendileri işten atılırken seçtikleri kişilerin ise son derece lüks denilebilecek bir hayat yaşamakta olduklarını da ifade eden Kasap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek "Eğer parti mensupları, belediyeler bu tutumlarını ve davranışlarını değiştirmezlerse, düzeltmezlerse yani usulsüzlükler, israflar, adam kayırmalar, ihaleye fesat karıştırmalar, yolsuzluklar durdurulmazsa AKP önümüzdeki yıllarda Özal’ın Anavatan Partisi’nin düştüğü duruma düşecektir. Üsküdar Belediye Başkanının şapkasını tekrar önüne alıp, düşünmesini öneriyoruz" dedi. "İBB Önündeki İşçilere Destek Verenler Neden Bize Sahip Çıkmıyor" İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işten çıkartılan ve eylem yapan işçilere destek verildiğini  işe almayı düşünen AKP’li belediyelerin olduğunu da hatırlatan Kasap, “Oradaki işçilere destek veren Çalışma Bakanı, milletvekilleri, sendikalar varken neden biz Üsküdar Belediyesi’nden çıkarılan kendi kardeşlerine sahip çıkılmıyor. Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Şişman bizlere; ‘Belediye ile görüştük. İşe dönüş imkanınız yok. Kendi başınızın çaresine bakın’ dedi. Biz işimize dönmeyi talep ediyoruz" diyerek 18 yıl boyunca hizmet verdiğini hatırlattı.

 

"Performansımızı Masa Başında Nasıl Tespit Etmişler?"

İşçilerden Eyüp Menteş, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını ve bir aydır muhatap bulamadıklarını, CİMER’e başvurarak, gerekçesiz, haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldıklarını ve işe iadelerini talep ettiklerini aktardı. CİMER’in ise konuyu Çalışma Bakanlığına, onların da belediyeye yönlendirdiğini ve kendilerine "Performans düşüklüğü nedeniyle" işten çıkarıldıkları yanıtı verildiği söyleyen Menteş, "Bizim performansımızın düşük olduğunu masa başında nasıl tespit etmişler? Bir kez bir müfettiş, bir birim müdürü gelip sahadaki çalışmamızı görmüş mü? Bizim performansımızı bizim saha çalışmamızı bilen takip eden ancak bilir. Bu güne kadar benim de arkadaşlarımın herhangi birinin de hakkında böyle bir işlem bir tutanak uyarı yok. Biz keyfi şekilde işten atıldık. Bizlere gözünün üstünde kaşın var denilerek ve işten atıldık" diyerek yaşadıkları haksızlığa tepki gösterdi.

 

"Hizmet İş Sendikası İşçinin Değil Belediyenin Yanında Yer Aldı"

Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası'nın da kendilerini yalnız bıraktığını şimdi sesleri duyulmaya başlayınca sendika yöneticisinin "Biz basın açıklaması yapacağız" dediğini aktaran Menteş, "Kendileri açıklama yapabilirler saygı duyarız ama artık biz sendikaya birlikte olmayacağımızı söyledik. Çünkü bir sendika olarak işçilerin yanında yer alacaklarına işveren tarafı olan belediyenin yanında yer aldılar. Biz bu nedenle sendikayla hareket etmeyeceğiz" dedi.

 

"Ne Yaptık Da Bu Kadar Dışlandık?"

Cumhurbaşkanı ve yetkililere de seslenerek "Bu kadar kişi nasıl işsiz aç susuz bırakılır? Ne yaptık da böylesine dışlandık, yok sayıldık? Yıllarca hizmet verdiğimiz partimiz bu kadar mı vefasız. Bizi görmelerini duymalarını ve işimize geri dönmemizi sağlamalarını istiyoruz" dedi.

 

"Belediyeyi Emanet Alanlar Milletin Evladını İşten Atıyor"

23 Ağustos'ta işten çıkarılan Ercan Yılmaz "Hep diyorlar ki, 'Biz halkın hizmetçisiyiz. Şuraya bir bakın, burası Üsküdar Belediyesi burayı halktan emanet alanlar nasıl oluyor da haksız yere halka yıllarca hizmet veren bunca insanı, milletin evladını nasıl işten çıkarıyor? Bunu soran kimse yok mu? Bu ülkede milletvekili, cumhurbaşkanı, savcı yok mu? Neydi suçlarımız? Vatana mı ihanet ettik, millete kurşun mu attık, birine sarkıntılık mı yaptık? diyerek tepki gösterdi gösterdi.

 

"Haksızca Gelip Buraya Oturanlar Haksızca Bizi İşten Atıyor"

Sadece yanlış fikirlere karşı çıktıklarını, yanlışlar yapıldığını ve buna 'dur' dediklerini, yapılan yanlışlar nedeniyle de 'değişim şart' dediklerini ve bu nedenle işten atıldıklarını belirten  Yılmaz, seçim öncesinde kendisinin haberi olmadan Ordu Mesudiye'deki kaydının ıslak imza kullanılarak oturmadığı Üsküdar Bulgurlu'ya taşındığını aktararak "Haksızca buraya gelip oturanlar şimdi de haksızca bizleri işten atıyorlar" dedi.

 

"Bizim Performansımızı Ancak Birim Şefleri Bilir Gidip Sorsunlar"

Üsküdar Belediyesi ulaşım hizmetlerinde çalışırken işten çıkarılan Tahsin Kor ise 9 ay işkur bünyesinde çalıştıktan sonra Belediye bünyesindeki Kent Tur'a alındıklarını, sendikaya üye yapıldıklarını ve kadro hakları olduğunun söylediğini ama birden bire gerekçesiz olarak işten çıkarıldıklarını söyledi.

"18 yıl partiye hizmet veren insanlarız bu şekilde haksızca işten atılmayı kabul edemeyiz. Müdürler bizim performansımız hakkında karar veremez ancak sahadaki şefleri iz karar verebilir. Gelip şeflerimize sorsunlar performansımızı" diyen Kor, hergün sabah Ömerli'ye gidip asfalt döktüğünü ve akşam geri döndüğünü belirterek bu çalışmasına  'performansı düşük' denemeyeceğini belirterek" Biz iş hakkımızı geri istiyoruz" dedi.

 

"Kapı Kapı Oy Toplayanların Sonu Bu mu Olmalıydı"

Destek Hizmetlerinde işten atılan Emrullah Topal ise seçim öncesi kapı kapı dolaşıp oy toplayan ve seçimi kazandıran bizlerin yaşaması gereken bu muydu?" diyerek tepki gösterdi. İşçiler işten atılan işçi sayısını tam olarak bilemediklerini fakat 300'ün üzerinde işçinin işten atıldığını tahmin ettiklerini belirterek işten atılan arkadaşlarına ulaşmaya çalıştıklarını ve haklarını aramaya devam edeceklerini belirttiler.

Cargill işçileri de "Üsküdar Belediyesi işçilerinin neler hissettiğini biliyor ve onların haklı bir mücadele verdiklerini belirterek  desteklerini dile getirdiler.

  Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde 1 Mayıs ve geçen hafta yaşanan yemekten zehirlemeye ilişkin çalışma yapmak isteyen SES Bakırköy Şubesi üyelerine Başhekim ise "Siz terö...

Sendikalı oldukları için işten atılan ve direniş sırasında iki kez jandarma saldırısıyla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan Agrobay Seracılık işçilerine açılan dava Be...

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinde İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için şantiyede yaptıkları eyleme bugün de polis saldırarak işçileri...

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine...

“Tam umudu kesmişken...” diyordu bir arabesk şarkıda... günümüz reformizmine nasıl da uyuyor. ...

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih