KHk'lılar: "Dilekçe Dahi Veremiyoruz!"

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

KHK'lılar İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü'ne "Bizi Vatandaşlığa Alın" diyerek ellerinden alınan vatandaşlık haklarını kullanabilmek için dilekçe vermek istedi. Fakat polisin müdahalesi sonucu dilekçeleri de kabul edilmedi.

İSTANBUL - KHK ile ihraç edilmelerinin ardından çalışma, seçilme ve hatta seçme hakları da dahil tüm hakları ellerinden alınan kamu emekçileri vatandaşlık haklarının iadesi için Fatih ilçesinfe bulunan İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne "Bizi Vatandaşlığa Alın" diyerek dilekçe vermek istedi.

Fatih'te bulunan İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen emekçiler, müdürlüğe giderek vatamdaşlık haklarının iadesi için dilekçe vermek istedi. Polisin de müdahalesiyle Müdürlük, dilekçeleri kabul etmedi. Bunun üzerine bina önünde açıklama yapmak isteyen emekçilere polis  bina önünde izin vermedi.  Yolun ortasında bulunan tören alanına gelen emekçiler, burada  "İşimizi Geri İstiyoruz" yazılı önlüklerini giyerek , "KHK'ler Ölümdür , Ölümü Durdurun" ve "KHK'ler Gidecek Biz Kalacağız", Ağaç Kökü Yavan Gitmiyor", dövizleri açtı. 

Eyleme İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri'nden işçiler ve Av. Mehmet Ali Başaran da katılarak destek verdi. 

"Çalışma Hakkımız da Seyahat Hakkımız da Engelleniyor"

Vatandaşlık haklarının tümünün ellerinden alındığını belirten KHK ile ihraç edilen öğretmen Hüda Yıldırım, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin kamu kurumlarında çalışmadıkları gibi özel işletmelerde de çalışmalarının emgellendiğini, buna ek olarak pasaportlarına el konularak seyahat haklarının da engellendiğini söyledi. Ankara'da KHK buluşmasına gidişlerinin engellendiğini hatırlatan Yıldırım, seyahat dahi edemeyecek hale getirildiklerini söyledi.

 

"Suç Duyurusunda Bulunuyorum"

KHK ile ihraç edilen öğretmen Cemil Turan, vatandaşlık haklarını İçişleri Bakanlığı'na hatırlatmak amaçlı bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, dilekçelerinin kabul edilmemesinin ise vatandaşlık haklarının engellendiğinin açık bir kanıtı olduğunu söyledi. Turan, “Hiçbir şekilde hukuka ve hukuk devletine yakışmayan bir davranıştır. Kamu adına bunu uygulayan, emniyet güçlerine bu emri verenler ve benim başvuru dilekçemi kabul etmeyen Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Savcıların bunu bir suç duyurusu olarak kabul etmesini istiyorum" dedi.

KHK ile ihraç edilmelerinin bir hukuksuzluk olduğunu, diğer yandan dilekçelerinin kabul edilmemesi yönünde müdahalede bulunan emniyet güçlerini de bu hukuksuz emri yerine getirenlerin de suç işlediklerini ve bu insanlık dışı uyvulamayı tarihin yazacağını söyledi.

 

"KHk'lılar Ölüme Terkedildi"

KHk'lı mekçilere destek için gelen avukat Mehmet Ali Başaran, KHK'lılara utculanam bu hukuksuzluğun bir  “yargısız infaz” olduğunu vurguladı. "KHK'liler ölüme terk edildi. Bu en ağır insan hakları suçlarından biridir. Kamu emekçilerinin bir yargılama sürecinden geçmemiş olduklarını da hatırlatan Başaran,  adil yargılanma hakkını kullanmalarının dahi engellendiğini söyledi.

"Bu Sadece KHK'lilerin Meselesi Değil"

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin tüm haklarının ellerinden alınmış olması nedeniyle ölüme terk edildiklerini ifade eden Başaran, "Bugün işsiz kalan onlar ama yarın siz olabilirsiniz, Türkiye'de yargı maalesef yok. Bu yargı her an hepimizi sivil ölüme mahkum edebilir. Dolayısıyla bu hayati bir meseledir. Bu sadece KHK'lilerin meselesi değildir. KHK ile mücadelede için KHK’lı olmak gerekmez" diyerek emekçilere destek olunması çağrısı yaptı.

 

"Dilekçe Veremeyecek Kadar Vatandaşlıktan Çıkarılmışız"

Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan ve belediye önünde 600 güne yakın süredir eylemde olan Kenan Güngördü ise KHK zulmüne karşı mücadele etmek için oluşturdukları İstanbul KHK’lılar Platformu'nun bütün etkinliklerinin engellendiğini aktardı.

"Ankara'ya gidişimiz dahi engellendi, bugün en doğal hakkımız olan dilekçe vermemiz dahi engellendi. Dilekçelerimiz dahi alınmadı. Nüfus Müdürü bize dilekçelerimizi almayacağını söyledi. Bu da bizim vatandaşlıktan çıkarıldığımızın göstergesidir. Yani biz bir dilekçe dahi veremeyecek kadar vatandaşlıktan çıkarılmışız" dedi.

"Hukuksuzlukları Yapanlar da, Sessiz Kalanlar da Hesap Verecek"

"Bu hukuksuzlukları uygulayanların hepsi tarih önünde tek tek hesap verecektir" diyen Güngördü KHK’lılar Platformu olarak her geçen gün daha da büyüyerek bu hukuksuzluğu kamuoyuna anlatacaklarını belirtti.

İktidar partisi ve muhalefet partilerine de seslenen Güngördü "Suskunsanız bu suça ortaksınız. Sessiz kalırsanız sizler de tarih önünde hesap verirsiniz. Suskun kalırsanız sizleri de unutmayacağız. Unutursak da kalbimiz kurusun" dedi.

"Haklarımızı Söke Söke Alacağız"

Tüm KHk ile ihraç edilenleri KHk'lılar Platformu saflarında mücadele etmeye çağıran Güngördü, "Gelin bu KHK zulmüne karşı birlikte mücadele edelim ve işimiz geri alalım" dedi. Omuz omuza verir güçlerini birleştirdiklerinde işlerini geri alma sürecini hızlandıracaklarını belirten Güngördü "Biz Ege'de ölmeyeceğiz, biz göç etmeyeceğiz, ülkemizi terk etmeyeceğiz. Biz bu ülkenin asli vatamdaşlarıyız ve tüm haklarımızı söke söke alacağız" dedi. KHk'lılar eylemi sloganlarla sonlandırdı.

 

  Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde 1 Mayıs ve geçen hafta yaşanan yemekten zehirlemeye ilişkin çalışma yapmak isteyen SES Bakırköy Şubesi üyelerine Başhekim ise "Siz terö...

Sendikalı oldukları için işten atılan ve direniş sırasında iki kez jandarma saldırısıyla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan Agrobay Seracılık işçilerine açılan dava Be...

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinde İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için şantiyede yaptıkları eyleme bugün de polis saldırarak işçileri...

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine...

“Tam umudu kesmişken...” diyordu bir arabesk şarkıda... günümüz reformizmine nasıl da uyuyor. ...

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih