< "Her İşçi Çocuğunun Emanetine Sahip Çıkacak!"

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

DİSK'e bağlı sendikaların torba yasa ile Kıdem Tazminatının gasp edilmesini, emeklilik hakkının yok edilmesi, güvencesiz esnek çalışma saldırısına karşı eylemler devam ediyor.

DİSK'e bağlı sendikalar işyerlerinde basın bildirileri okuyarak torba yasa ile Kıdem Tazminatının gasp edilmesini, güvencesiz esnek çalışma saldırısını protesto ediyor.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri örgütlü bulunduğu Kartal Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi'nde işyerlerinde, fen işleri, park bahçeler, ilaçlama veterinerlik, dış temizlik vb atölye ve şantiyelerde toplanılarak bildiri okundu. Alkışlar ve sloganlarla torba yasa protesto edildi.

25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklılik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelenin sürdüğü ifade edilerek işyerlerindeki ve meydanlardaki eylemlerımizin ardından dün Konfederasyonumuz DİSK'ın Meclıs önünde yapmak ıstedıği basın açıklamasının polis şiddetiyle engellendiği hatırlatarak "Patron örgutleri geldiğinde Meclis'in önüne kırmızı halılar serenler, işçi sınıfının itirazlarını zor kullanarak bastırmaya çalıştı. Ama nafile. DİSK'in sözü işçi sınıfının sözüdür. Dün her türlü engellemeye rağmen TBMM'de yükselen ses işçi sınıfının sesidir. Zor günlerin örgütü olan DİSK'i baskıyla şiddetle korkutamazsınız ve susturamazsınız" denildi.

 

"Kazanılmış Hakları Gasp Edemezsiniz"

25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanları geçici işçiliğe mahkum edilemeyeceği ifade edilen açıklamada "Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaşır. Geçmişten bugüne işçı sınıfının direne direne kazandığı, gelıştirdiği. savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya alıp çalamazsınız" denildi.

Torba yasayla 25 yaş altı ve 50 yaş üstu işçilere yapılanın ayrımcılık olduğu ve Anayasa'ya aykırı, haksızlık ve hukuksuzluk olduğu belirtilerek "Kıdem tazminatı ve emeklilik tüm işçilerin hakkıdır" denildi.

 

"Her İşçi Çocuğunun Emanetine Sahip Çıkacak"

İşçileri bölerek, yaşa göre ayrımcılık uygulayarak kıdem tazminatı hakkının parça parça gasp edilmek istendiği fakat buna izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada "Her işçi bir gün 50 yaşına gelecek. Her işçi çocuğunun hakkı için kavga verecek. Her işçi bedeli ne olursa olsun çocuğunun emanetine. kıdem tazminatı ve emeklilık hakkına sahip çıkacak" denildi.

Bu yasa teklifi geri çekilinceye kadar işyelerinde, meydanlarda ve mecliste mücadeleye devam edeceği belirtilerek Uyarıyoruz: İşçi sınıfının sabrıyla daha fazla oynamayın! İşçi sınıfının kararlılığını test etmeye kalkmayın! Bizlerin baskıyla çocuklarımızın hakkını teslim edeceğimizi hayal bile etmeyin aklınızdan bile geçirmeyin" denildi.

İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemı ile. depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken torba yasayla işçi sınıfının haklarının gasp edilmeye çalışılmasına tepki gösterilen açıklamada "O torba yasayı bir kenara bırakın; işimizi, aşımızı. geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler alın! Kıdem tazminatımıza dokunmayın! Emeklilik hakkımızı! dokunmayın! Çocuklarımızın hakkına dokunmayın! Torba yasayı geri çekin!" denildi.

Bildirinin okunduğu birimlerde sloganlarla torba yasa protesto edilerek eylemlerin ve mücadelenin süreceği belirtildi.

  Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde 1 Mayıs ve geçen hafta yaşanan yemekten zehirlemeye ilişkin çalışma yapmak isteyen SES Bakırköy Şubesi üyelerine Başhekim ise "Siz terö...

Sendikalı oldukları için işten atılan ve direniş sırasında iki kez jandarma saldırısıyla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan Agrobay Seracılık işçilerine açılan dava Be...

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinde İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyelerinin gasp edilen hakları için şantiyede yaptıkları eyleme bugün de polis saldırarak işçileri...

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine...

“Tam umudu kesmişken...” diyordu bir arabesk şarkıda... günümüz reformizmine nasıl da uyuyor. ...

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da gözaltına alınan 9 gazeteci savcılık ifadeleri için adliyelere getirildi. ...

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih